Sport

Kézilabda: szeghalmi KSZSE-győzelem + FOTÓK

Kézilabda: szeghalmi KSZSE-győzelem + FOTÓK

2010. december 8., szerda
Kézilabda: szeghalmi KSZSE-győzelem + FOTÓK
Szeghalomra, a Sárrét fővárosába látogatott a KSZSE a hétvégén a női kézilabda NB II Dél-Keleti csoportjának 11. fordulóbeli mérkőzésén. Az eddig 9 pontot gyűjtő Szeghalom ellen mindenképpen a két pont megszerzése volt a cél, mely nem ígérkezett könnyűnek, hiszen csak ellenük veszített pontot a listavezető Abony. A KSZSE számára rosszul kezdődött a mérkőzés és sokáig rosszul is folytatódott. A második félidő 12. percében hét gólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Ekkor, kapuscsere után, óriási hajrát nyitottak a szegedi fiatalok és a végjátékra két gólos előnnyel érkeztek. Hazai egyenlítés után az utolsó percben ismét betaláltak, a válasz elmaradt, mivel Szalma Dóra büntetőt hárított. "A találkozó döcögősen indult. A szeghalmi 'ütem-kapus' játszva védte ki a legpontosabb és legerősebb lövéseinket is, így önbizalmunkat vesztve, csak elvétve találtunk be a hazai hálóba" - mondta el Forgó Nikolett a szegedi csapat játékosa. "A rendkívül tapadó pálya és egy szerencsétlen mozdulat következtében, jómagam kellemetlen bokasérülést szenvedtem az első játékrész végén, így a további játék számomra véget ért. A hiányos védekezés és a rossz lövőforma következtében a félidő öt gólos hazai előnnyel zárult. A szünetben kapott fejmosást követően a második játékrészre feljavult a védekezésünk, de megfelelő kapusteljesítmény és helyzetértékesítési arány híján a 12. percre a hátrányunk nem csökkent, sőt hét gólosra növekedett. A fordulópontot a kapuscsere hozta meg. Szalma Dóri remek védései reményt adtak a lányoknak, akik az aprócska szegedi szurkolótábor lelkes biztatásától feltüzelve a félidő további 18 percében gólok tekintetében utolérték, majd le is hagyták a szeghalmi gárdát. Az 60. percben a játékvezető büntetőt ítélt meg a hazai csapat javára, ezáltal megadva nekik az egyenlítés lehetőségét, a rutinos jobbszélső azonban nem tudott kifogni a kapusunkon, így a mérkőzés 'biztos' egygólos győzelemmel zárult." A következő fordulóban a listavezető Abony csapatát fogadja a KSZSE csapata hazai környezetben, valódi rangadóra lehet számítani.

Női kézilabda NB II, Dél-Keleti csoport, 11. forduló:

Szeghalmi NKC -Kézilabda Szeged SE 25-26 (15-10) Szeghalom, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Lustig, Turzó. KSZSE: Almási D. - Grandjean 3, Forgó, HOMOKI 4, SZABÓ 2, SZALMA N. 5, HORVÁTH 8. Csere: SZALMA D. (k), Török 3, Miklós, Kovács 1. Vezetőedző: Gera Norbert. Gera Norbert: "Mai napon nem játszottunk jól, azonban a határtalan lelkesedés és akaratnak köszönhetően mégis győztesen jöhettünk haza."

Női kézilabda NB II, Dél-Keleti csoport, 11. forduló, ifjúsági mérkőzés:

Szeghalom - KSZSE 28-28 (15-14) Szeghalom, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Lustig, Turzó Gera Norbert: "A mérkőzés döntő részét '96-os lányok játszották, mivel tartalékolni kellett a felnőtt meccsre, ezért dicséretes eredmény a döntetlen."

OSB mérkőzésen győzelem Békéscsabán

Két hét leforgása alatt másodszor játszottak Békéscsabán a KSZSE serdülői, ezúttal a Csorvás ellen. A tabella végén álló csapat ellen a két pont megszerzése volt a kötelező feladat. A buszon közös beszélgetés folyt arról, hogy idegenben miért kezdünk olyan nehézkesen. Úgy látszik ez jó hatással volt a lányokra, és most bátran és lelkesen játszottak.

Női kézilabda Országos Serdülő Bajnokság, 12. forduló:

Csorvás SK – Kézilabda Szeged SE 19–27 (12–12) Békéscsaba, 2. sz. Ált. Isk., 100 néző. Vezette: Bozó Z., Nika I. KSZSE: Tóth – Koltai, NÉMET 5, DEÁK 5, SPETH 4, SIMHERCZ 4, GIRICZ 8. Csere: SZÁNTÓ (k), Hajós 1, Keresztesi, Sevaracz, Kucsera, Várady, Ocskó. Vezetőedző: Miklósné Kocsis Éva. Miklósné Kocsis Éva: "Örülök, hogy több játékosom is magára talált! A második félidei védekezésünkkel és a kapusteljesítménnyel elégedett vagyok. Tetszettek a labdanélküli befutások, és a pontos hosszú passzok. Pozitívum még, hogy kevés technikai hibát vétettünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.