Sport

Kézilabda: Pick-revansvágy a Minszk ellen

Kézilabda: Pick-revansvágy a Minszk ellen

2010. december 3., péntek
Kézilabda: Pick-revansvágy a Minszk ellen

Ismét hazai pályán játszik a Pick Szeged a Bajnokok Ligája szombati fordulójában, 15 óra 10 perckor Skaliczki László együttese a Dinamo Minszk csapatát fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A hazaiak mindenképp revansot vennének a második fordulóbeli vereségért. A mérkőzést online közvetítjük.

Online

Szombaton 15 óra 10 perctől folyamatosan frissülő, szöveges, online tudósításban számolunk be a Pick Szeged - Dinamo Minszk mérkőzésről itt, a SZEGEDma.hu-n!

Oroszok után fehéroroszok következnek a sorban a Pick Szeged számára a Bajnokok Ligájában. A Dinamo Minszk már megérkezett Szegedre, bár ez nem ment könnyen. Pár héttel ezelőtt, a kinti mérkőzésen a minszki "jégcsarnokban" a pálya alatti jég okozta hideg (is) nehezítette a szegediek dolgát. Ezúttal a hideg időjárás sújtott le és okozott kellemetlenségeket a beloruszoknak: Minszkből bécsi átszállással érkeztek volna meg Budapestre repülőgéppel, ám a havazás miatt a Bécs-Budapest járatot törölték, így a csapat buszozni kényszerült fővárosunkba, ahol már várta a Pick csapatbusza. Hogy ez mennyire zavarja meg a vendégek felkészülését a holnap délutáni mérkőzésre, majd kiderül a meccsen, mindenesetre a közelmúltbeli Szeviép-Szeged - Waver női kosárlabda Európa-kupa-mérkőzés előzményeivel összevetve jó ómen, amellett frappáns válasz a véletlen részéről a kinti "hideg fogadtatásra". A Dinamo Minszk legutóbb hazai környezetben fogadta a svájci Schaffhausent és szoros meccsen egy góllal szenvedett vereséget.

Szergej Onufrijenko

, a csapat ukrán válogatott sztárátlövője a meccset követően úgy nyilatkozott a csapat honlapjának adott interjúban: "Ezt a mérkőzést el kell felejteni és a magyarok ellenire koncentrálni. Alkalmazkodni fogunk a játékukhoz. Itthon legyőztük őket, most pedig majd idegenben nézünk velük szembe. Szerintem le tudjuk győzni őket ez alkalommal is, de az biztos, hogy nagyon nehéz ellenfél lesznek" - mondta a 25 éves átlövő. De nem csak Onufrijenkótól kell tartani, a Dinamónak van még pár kiváló játékosa, mint a beálló,

Viktor Nyedolivko

, vagy a korábban Spanyolországban játszó két litván,

Egidius Petkaevicius

és

Remigijus Chepulis

. A sikerek kovácsa pedig kétségtelenül

Szergej Bebesko

vezetőedző, aki 1992-ben olimpiai bajnoki címet szerzett a FÁK kézilabdacsapatának tagjaként, majd azután szintén Spanyolországban maradt játékosként és edzőként. A fentiektől függetlenül csak győzelem elfogadható a legutóbbi, Medvegyi elleni hazai vereség ellenére mind jobban összeálló hazai gárdától a szombati találkozón. A Pick Szeged egyébként győzelemmel hangolt a szombati találkozóra, hétközi bajnokin idegenben a Kecskemétet verték Katzirzék 32-26-ra. Jó hír, hogy Dusan Beocsanin válla ugyan nincs még száz százalékos állapotban, de az átlövő így is vállalja a játékot, más sérültje pedig nincs a csapatnak, tehát a Dinamo a legerősebb hazai felállással kell szembenézzen. Csütörtökön a forduló egyik mérkőzését már lejátszották a C csoportban, ezen a Medvegyi hazai környezetben 29-27-re legyőzte a spanyol Valladolid együttesét, s így a csoport élére állt.

A két csapat október 2-i mérkőzése:

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, C csoport, 2. forduló: Dinamo Minszk–Pick Szeged 33–29 (13–16)

Minszk, 1000 néző. Vezette: Opava, Valek.

Dinamo Minszk:

KOSOVIJ - Rutenka 3, Silovics 3, Babicsev 1, Cepulis, PUHUSZKI 9, Kazsanyevszki 2.

Csere:

ONUFRIJENKO 9, Kovalenko 1, ATMAN 5, Citu.

Vezetőedző:

Szergej Bebesko.

Pick Szeged:

MIKLER - Stranovsky 4, Katzirz 3, Lékai 3, Herbert 1, SULC 6, Törő 4.

Csere:

Tatai (k), Bajorhegyi, Beocsanin 4, Zubai 2, Butenko 2, Baláz, Vadkerti.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Kiállítás:

4, ill. 6 perc

Hétméteres:

5/4, ill. 1/–.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának jelenlegi állása:

1.Csehovszkije Medvegyi7511220-19211
2.Valladolid7421213-20110
3.Pick-Szeged6303166-1676
4.AaB Handball6123185-2044
5.Kadetten Schaffhausen5113151-1593
6.Dinamo Minszk5104150-1632

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.