Sport

Kézilabda: Pick-gála Dunaújvárosban

Kézilabda: Pick-gála Dunaújvárosban

2010. december 17., péntek
Kézilabda: Pick-gála Dunaújvárosban

Megerőltetés nélkül, óriási fölénnyel győzött a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Dunaferr otthonában a péntek esti, idei utolsó bajnoki mérkőzésén. Skaliczki László tanítványai 14 góllal győztek.

Jótékonysági akcióban vesznek részt a férfi kézisek

Szombaton Vadkerti Attila és Herbert Gábor részt vesz a Baptista Szeretetszolgálat, a Szegedi Nemzeti Színház és a Pálma Reklámstúdió által szervezett gyűjtésen a Dóm téren, továbbá ők adják át a csapat ajándékait a szervezőknek. Az ajádékokat a vörösiszap-katasztrófa károsultjai kapják. Vadkerti Attila 10-11 óráig, Herbert Gábor 12-13 óráig lesz ott a Dóm téren a Baptista Szeretetszolgálat sátránál. További információk ITT. Délután 15-19 óra között a Pick játékosai forralt bort is árulnak a Kárász utca és a Kölcsey utca sarkán. Az összegyűjtött pénzt a gyermekonkológiai osztálynak ajánlják fel.

Bár az évzáró bankett már szerdán megvolt, még egy bajnoki találkozó várt Katzirz Dávidékra Dunaújvárosban. A szebb napokat látott dunaújvárosi csapat nem tudott komoly ellenállást kifejteni. Csak a 7. percben tudtak először gólt szerezni, akkor módosítva 1-7-re az állást. A 7-0-ás Pick előny döntőnek bizonyult, ötnél közelebb nem is tudott kerülni később sem a Dunaferr. Főleg

Fero Sulc

és

Lékai Máté

vezérletével 15-10-es előnnyel mentek szünetre a szegediek. A második félidőben fokozatosan helyet kaptak a fiatal játékosok a csapatban,

Nagy Norbert

már az első játékrészben is folytatta a Balatonfüred elleni parádéját, de pályára lépett

Grünfelder Péter

és

Teimel Róbert

is, mindketten szereztek gólt. A 37. percben már 20-12 volt a Picknek, elsősorban

Nagy, Katzirz, Lékai

és

Maros Balaz

ontotta a gólokat. A hazaiak egy ideig tudták tartani a nyolc gólt, majd 15-22-ről hirtelen 15-28-ra lépett meg a szegedi gárda. A vége 37-23 lett, magabiztos, gálamérkőzésbe illő Pick-óévbúcsúztató.

Férfi kézilabda NB I, 16. forduló

Dunaferr - Pick Szeged 23-37 (10-15)

Dunaújváros, 400 néző. Vezette: Bacs J., Bán T.

Dunaferr:

Kovács R. – Pásztor 3, MORVA 5, Takács, Muhl 2, Bali, SZÉLES 8.

Csere:

Repóth (k), Kovács Zs. (k), Hajdú 2, Kurbely 2, Szabó T. 1, Kuzmicsev, Bodó.

Vezetőedző:

Rapatyi Tamás.

Pick Szeged:

MIKLER – Stranovsky, Törő 4, Vadkerti 1, Bajorhegyi, Zubai 3, SULC 5.

Csere:

Tatai (k), Grünfelder 3, Teimel, NAGY N. 4 (1), BALÁZ 7, Herbert, KATZIRZ 5, LÉKAI 5, Butenko.

Vezetőedző:

Skaliczki László.

Kiállítás:

6 perc, ill. 6 perc.

Hétméteres:

3/3, ill. 7/7.

Kipontozódott:

Vadkerti (47').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.