Sport

Jégkorong: hazai Volán-vereség a Vasastól + FOTÓK

Jégkorong: hazai Volán-vereség a Vasastól + FOTÓK

2010. november 8., hétfő
Jégkorong: hazai Volán-vereség a Vasastól + FOTÓK
Vasárnap játszotta legutóbbi mérkőzését a jégkorong ob I/B-ben a Tisza Volán-Spartak jégkorongcsapata. Hazai pályán nem sikerült bravúr a listavezető Vasas ellen, az angyalföldiek végül 5-1-es győzelmet arattak a szegedi műjégpályán. A Tisza Volán az első harmadban még partiban volt a patinás ellenféllel szemben, noha a harmad során 14 perc büntetést kapott, melynek oroszlánrészét Nicola Bursac "vállalta magára", a szerb hokis fegyelmi vétségért 10 perces büntetést kapott. Ez már 0-1-nél történt, ugyanis a Vasas Hegyi Dominik góljával már a 2. perc elején megszerezte a vezetést. Az emberhátrány azonban nem törte meg a szegedi-szabadkai csapat elszántságát, korongosaink Maslac Michael góljával egyenlítettek és az első harmadban tudták is tartani a döntetlent. A második játékrész már nem így alakult, jobban kijött a Vasas rutinja és a csapat összeszokottsága. Előbb Fodor Csanád zörgette meg Zvezdan Vidakovic hálóját a harmad első percének végén, majd hat perccel később Wéber Zsolt volt eredményes - máris 3-1-re vezetett a bajnoki címre is esélyes angyalföldi gárda. A Volán-Spartaknak az utolsó harmadban sem sikerült felzárkózni, Fodor azonban parádézott, még két gólt ragasztott a hazai kapuba ezzel beállítva az 5-1-es Vasas-győzelmet. A szegedi hokigárda legközelebb, november 14-én a Hajdúságba látogat a jelenlegi harmadik helyezett Debreceni HK gólerős csapatához.

A jégkorong ob I/B alapszakaszának 4. fordulójában:

Tisza Volán-Spartak–Vasas HC 1–5 (1–1, 0–2, 0–2). Szegedi műjégpálya. Vezette: Sütő, Soós, Sándor. Tisza Volán-Spartak: Vidakovic – Bosnyák, Ambrus, Lippai, Maslac, Bosnjak. Csere: Fehérvári, Dulic, Guzina, Gergelj, Leckovic, Rózsahegyi, Bursac, Pigniczki, Egyed M., Mohai, Neskovic, Veres, Rac, Dakic, Peter. Szakmai vezető: Kalocsa László. Vasas HC: Lak - Bereczki, Burgess, Vecaj, Dorner, Géczi. Csere: Fodor, Bene, Szirányi, Wéber, Csengeri, Mezővári, Hegyi, Tunyogi, Lane. Edző: Kapusta Dusan. Gólszerzők: Maslac (11'), ill. Fodor (21', 46', 54'), Hegyi (2'), Wéber (27'). Kiállítások: 20, ill. 10 perc. A bajnokság élmezőnye: 1. Vasas HC 7 5 - - 2 45-16 15 2. Crvena Zvezda 7 4 - 1 2 32-22 13 3. Debreceni HK 5 4 - - 1 40-11 12 ... 6. Tisza Volán-Spartak 5 1 - 2 2 22-29 5

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.