Sport

Rögbi: Győzelemkényszerben a Gorillák

Rögbi: Győzelemkényszerben a Gorillák

2010. október 1., péntek
Rögbi: Győzelemkényszerben a Gorillák

Az NB I-es rögbibajnokság Keleti csoportjában szereplő szegedi Fit World SE rögbisei két sorsdöntő hazai mérkőzés előtt állnak. A bajnoki pontvadászat szeptember elején kezdődött, eddig két győzelemmel hibátlan a csapat.

Az alapszakaszból a felsőházi középdöntőbe készülnek a szegedi Gorillák, ehhez azonban az első két hely egyikét kell megszerezni. A következő két ellenfélből az Kecskemét már egyet hibázott, többször nyilván nem akar. Utánuk jön az Exiles, amely még szintén hibátlan. „A csapat nagyon kemény munkát végez az idei szezonban, mert a kiírás értelmében, minden mérkőzésünket meg kell nyerni, hogy céljainkat, a Szuperkupa-döntőt elérhessük. Csoportunkba két olyan csapat is került, akik az előző szezonban az extraligában játszottak, egyikük ráadásul a rögbijéről méltán híres Romániából érkező Nagyvárad csapata“ – mondta

Harmat Ákos

vezetőedző, aki tavasz óta dolgozik a csapattal Hozzátette: ezeket az ellenfeleket csak úgy tudják legyőzni a Gorillák, ha fizikálisan, mentálisan és taktikailag is föléjük tudnak nőni. „A fizikai területen van a legkönnyebb dolgunk, hiszen erőben és erőnlétben az egyik legjobb csapat vagyunk Magyarországon. Játékrendszerünket folyamatosan fejlesztjük, itt is jól haladunk. A kérdés az, hogy fiatal csapatunk hogy tudja majd elviselni a lelki terhet, amit a győzelemkényszer okoz“ – hangsúlyozta a vezetőedző. A szegedi gorillák vasárnap délután 2 órától játszanak a Kecskeméti Old Boys-zal a Felső Tisza parti stadionban. Majd október 9-én a Budapesti Exiles RFC érkezik az Etelka sorra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.