Sport

Rögbi: elmaradt a Gorillák bravúrja az NB I-ben

Rögbi: elmaradt a Gorillák bravúrja az NB I-ben

2010. október 10., vasárnap
Rögbi: elmaradt a Gorillák bravúrja az NB I-ben

Sorsdöntő mérkőzéshez érkezett a szegedi Fit World SE Gorillák Rögbi Klub csapata október 9-én. A tét az volt, hogy lépést tud-e tartani a csapat a jelenleg csoportot vezető Budapest Exiles Rugby Clubbal vagy lépéshátrányba kerül.

A Budapesti Exiles Rögbi Egyesület 1991-ben alakult abból a célból, hogy a tartósan hazánkban dolgozó, tanuló külföldiek - sok nagy múltú rögbis nemzet fiai - itt is űzhessék kedvenc sportjukat az otthon megszokott módon. Csapatukat teljesítménye alapján hosszú évek óta a legjobb négy között jegyzik, de hasonló babérokra pályázik az elmúlt években egyre több tehetséges saját rögbis fiatalt kinevelő Szegedi Gorillák csapata is... A mérkőzés 14 órakor kezdődött gyönyörű időben. Mindkét csapat a lehető legerősebb játékos keretével lépett pályára. A vendégek soraiban számos külföldi játékos, több korábbi felnőtt magyar válogatott is játéklehetőséget kapott a kezdő csapatban. A szegedi oldalon két korábbi sérült állt csatasorba (

Bőviz

és

Terjék

) így a hazai gárda is bizakodó volt, hiszen teljes kerettel vágott neki a mérkőzésnek. Nagyon nagy iramot diktáltak a csapatok az kezdőrúgás pillanatától. A két tolongás teljesen egyenrangú volt egyik csapatrész sem tudott a másik fölé kerekedni. Ezt leginkább az támasztja alá, hogy egyik csapat sem szerezte meg a másik begurítását zárt tolongásban és talán az egész mérkőzésen összesen haladt a két tolongás előre 5 métert zárt toliban. A bedobásokat is rendre a bedobó csapat szerezte meg, tehát ez a játékelem sem tudta eldönteni a mérkőzést. A háromnegyedek felváltva vezették a látványos akciókat, bár a 10-es poszton a vendég csapat játékosa meghatározóbb volt, amit két 6 pontot érő akció dropprúgása is jelzett. Sajnálatos módon már az első félidőben Bővíz ismét a sérültek közé iratkozott fel, egy nagyon kemény szerelése után maradt a földön. A kényszerű csere ellenére a küzdelem végig kiegyenlített volt, az utolsó percekig nyílt maradt a küzdelem. A szegediek több labdát is veszítettek az ellenfél célterülete előtt 1-2 méterrel, amiből az egyik azért is fájó, mert egy elfutó játékos innen szerzett célt. Az eredmény a mérkőzés lefújásakor a vendégeknek kedvezett, de elismeréssel szóltak a hazai csapat fejlődéséről és játéktudásáról.

Rögbi NB I Keleti csoport:

Fit World GORILLÁK Szeged - Budapesti EXILES Rögbi Egyesület 12 - 23 (0 - 13)

Hazai pontszerzők:

Takács (53') 5, Bárdos (66') 5, Unghy (67') 2 pont A vendég csapat ezzel megőrizte veretlenségét és ezzel tabella vezető helyét míg a hazaiaknak jövő héten idegenben kell legyőzni a Nagyvárad csapatát, hogy versenyben maradhassanak a feljutást érő második helyért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.