Sport

Labdarúgás: gólzáporos UTC-győzelem Üllésen

Labdarúgás: gólzáporos UTC-győzelem Üllésen

2010. szeptember 27., hétfő
Labdarúgás: gólzáporos UTC-győzelem Üllésen

Zsinórban második mérkőzésén diadalmaskodott az Ujszegedi TC gárdája a labdarúgó megyei I. osztályban. A Tápé legyőzése után az újonc Üllésen sem lassított.

Ha egy üzlet beindul – mondogathatják az UTC vezetői, játékosai és drukkerei. Mint arról legutóbb beszámoltunk,

Pálfy Zoltán

alakulata a 6. fordulóban nyerte meg első meccsét. A 7. játéknapon be is gyűjtötték emellé az újabb három pontot Fejszéék. Az újszegediek a másik nyáron feljutott gárdához, az Ülléshez látogattak vasárnap. Élvezetes, nyílt sisakos összecsapást vívtak a felek, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, s potyogtak a gólok. Az Üllés játszott fölényben a találkozó elején, a vendégekre erőltette akaratát, agresszívan letámadott. A látogatók kontrákra rendezkedtek be, majd az első félidő közepét követően átvették a kezdeményezést, s kétszer is beköszöntek. Még a szünet előtt gyors adok-kapok történt, így 4-2-es UTC-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. Fordulást követően egy kapushibát kihasználva szépített az Üllés, majd egy 30 méteres, megpattanó lövéssel néhány perccel a vége előtt egyenlített is. Amikor már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, érkezett

Mazula Zoltán

, aki a másik oldalon egy – szintén megpattanó – szabadrúgást követően szemfüles volt, s a hálóba bólintott. Találata győzelmet ért. Ennek a sikernek a révén az újszegediek a tabella 10. helyére léptek előre. A következő fordulóban ismét idegenben lépnek pályára, október 3-án (vasárnap) 15 órakor a Kiskundorozsmai ESK otthonában vendégszerepelnek.

A labdarúgó megyei I. osztály 7. fordulójában:

Üllés LC – Ujszegedi TC 4-5 (2-4). Üllés, 200 néző, vezette: György Sándor.

Üllés:

Horváth – Király T., Tímár (Király Zs.), Kormos (Szabó G.), Füleki (Nyári), Kalános, Mihalkó, Katona, Vér, Tóth P., Lukovics. Vezetőedző: Szabó Zsolt.

UTC:

Béry – Szántó, Tóth, Balogh, Farkas, Mazula, Laudisz, Jaksa, Szabó L. (Joó), Fejsze, Erhardt. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Katona (11-esből), Tóth P., Mihalkó, Kalános, illetve Mazula 3, Jaksa, Szabó L.

Kiállítva:

Lukovics. Pálfy Zoltán:

„Jó iramú, izgalmas, küzdelmes meccset vívtunk, mindkét csapat nagyon hajtott, akarta a siker. Egyik fél sem állt be védekezni, hanem bátran támadott. Úgy érzem, ezúttal nagyobb szerencsénk volt, ennek köszönhetjük, hogy végül összejött a három pont. Sajnos sokat hibáztunk, ha ezek nincsenek, könnyebb lehetett volna ez a találkozó. Nagyon örülök az újabb sikernek, bízom benne, hogy Dorozsmán is képesek leszünk a bravúrra.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.