Sport

Sárkányhajó-vb: Nyolc arannyal zártak a magyarok

Sárkányhajó-vb: Nyolc arannyal zártak a magyarok

2010. augusztus 30., hétfő
Sárkányhajó-vb: Nyolc arannyal zártak a magyarok

Hat aranyérmet szerzett a magyar felnőtt válogatott a szegedi MKB sárkányhajó-világbajnokság vasárnapi zárónapján, így a hazai csapat összesen nyolc arany- és négy ezüstéremmel zárt a Maty-éren.

A kajak-kenu szövetség tájékoztatása szerint a délelőtti 200 m-es futamok során a húszüléses hajók küzdelmében két arany- és egy ezüstérem, a tízülésesek között pedig egy győzelem és két második hely lett a házigazdák mérlege. A húszülésesek között Kozmann Györgyék visszavágtak az oroszoknak a szombati, 500 m-en elszenvedett vereségért, a vegyes csapat pedig ismét óriási csatában diadalmaskodott, az 500 m-en győztes női együttesnek azonban ezúttal meg kellett elégedniük az ezüsttel. A délutáni folytatásban a 2000 m-es számokat rendezték meg, amelynek érdekességét a hendikepes indítások és a látványos fordulók adták. A férfi és női verseny részvevői együtt szerepeltek a két körös pályán, így igazi vízifelvonulást láthatott a több ezer szurkoló. A magyar egységek óriási csatában a férfi, a női és a vegyes számot is megnyerték. "Hihetetlen, hogy milyen hangulatot élhettünk át az elmúlt három nap során – mondta

Reményi Péter

, a magyar csapat vezetője. – Nagyon elégedett vagyok csapataink teljesítményével, és büszke vagyok a nyolc aranyéremre. Versenyzőimnek és úgy érzem, a magyar sárkánysportnak is rengeteget adott ez a világbajnokság." A települések közötti versenyt Pesterzsébet csapata nyerte, így ők költhetik el a győztesnek járó egymillió forintos fődíjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.