Sport

Online interjú a KITE-Szeged ügyvezetőjével

Online interjú a KITE-Szeged ügyvezetőjével

2010. augusztus 18., szerda
Online interjú a KITE-Szeged ügyvezetőjével

Szombaton az új szegedi alakulat, a KITE-Szeged gárdája is megkezdi az NB III-as labdarúgó-bajnokság küzdelmeit, a kék-fekete-zöldek 17 órától a megyei rivális Hódmezővásárhelyi FC-t fogadják majd a Felső Tisza parton. A rajt kapcsán a SZEGEDma.hu vendége volt Bakai Csaba ügyvezető, akit olvasóink faggattak.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az online interjú. Szerkesztőségünkben már itt van

Bakai Csaba

ügyvezető. Ő fog felelni a feltett kérdésekre,

Brinszky Adrián

sajnos munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott vele tartani.

kritikus

Tiszteletem! Nem zavarja önöket a Botkától kapott pénz és hogy ezzel kampányol a pm aki korábban magasról tett a focira?

Tudomásom szerint hasonló mértékben támogatta a polgármester az elmúlt időszakban a másik NB III-as labdarúgó-csapatot. Ha őket nem zavarta, minket miért zavarna?

Bandi

Nem értem hogy lett Kistelekből szegedi csapat. Egyébként mik a céljaik? Miért nem szegedi játékosokat igazoltak, hanem olyan öregeket, akik már majdnem visszavonultak?

A Kistelek jogán egy széles körű összefogással, melyben Szeged városa is részt vesz, jelentős támogatással. A keretben vegyítettük a tapasztalatot és a fiatalos lendületet, az utóbbit szegedi játékosok képviselik. Szeretnénk az NB III-ban megragadni, és egy korrekt versenyfutással a következő évben NB II-be jutni. Amennyiben ez a Volánnak sikerül, úgy az is közös siker lesz, hiszen motiváltabbá tettük, és közvetve pluszforrást is „kilobbiztunk” számukra.

Béka

Mi a tervük az utánpótlással? Azt hallottam, hogy Gyuláról kapnak játékosokat, meg Kistelekről. Nem akkor lesz igazán szegedi egy csapat, ha a fiatalok elkezdenek az alapokhoz csatlakozni, mert a KITE-ben akarnak focizni? Lesz-e saját utánpótlásbázisa a klubnak?

Az utánpótlás nagyobbik részét a KITE adja, és az U17, illetve U19-et a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia. A továbbiakban tervezzük sportiskolai rendszer beindítását, és ha létesítménygondjaink is megoldódnak, akkor saját jogon kívánjuk a szakmailag fontos teljes utánpótlásbázist adni. Egyébiránt úgy gondolom, hogy egy bizonyos szint felett megyei régiós összefogás kell a továbblépéshez.

Drukker

Számítottak-e arra, hogy ekkora ellenségeskedés fogadja majd az új csapatot? Bármerre megyek a megyei fociban, mindenki őket szidja. Nem tiszta a kép a hétvégén is a Kistelekben többet a KITE Szegedből játszottak. Meg úgy tudom, az utánpótlásnál is kaptak könnyebbítéseket. Ez azért van, mert a klub elnöke a CSLSZ-elnök?

Nyilvánvalóan felkavartuk az állóvizet, bár én úgy gondoltam, hogy csak egy kavicsot dobtunk a tóba, ezek szerint egy hatalmas sziklát sikerült belegördíteni. Én úgy vélem, nem mindenki szid bennünket, biztosan nagyon sok nézőt látunk majd a hétvégi mérkőzésen, amennyiben így lesz, megkezdődött a változás a szegedi foci háza táján. Természetesen nagyon sok olyan érdeket sértünk, aki nem a fociért, hanem a fociból élt. A klub elnöke nem én vagyok, és az NB III-as bajnokságot pedig a Bács-Kiskun megye labdarúgó-szövetsége szervezi önállóan. A kisteleki meccsre visszatérve a versenyszabályzat lehetőséget ad az úgynevezett visszajátszásra, melynek a lehetőségével továbbra is élni fogunk. Egyébként úgy hallottam, hogy kitűnő mérkőzést vívott a Kistelek a Mindszent ellen, és bár a nézők elégedettek voltak az egygólos vereséggel, de színvonalas küzdelmet láthattak, amely az utolsó percben dőlt el. Amikor fociról beszélünk, akkor én mindig nézőket és a nézők elégedettségi szintjét szeretném mérni, és nem az esetleges elégedetlen ellenszurkolók megnyilvánulásait.

Al Capone

Igazak a hírek arról, hogy Kővári Árpád mindent megtett azért, hogy ez a csapat ne tudjon összejönni? Hajrá Szeged!

Kővári Árpád a kézilabdáért nagyon sokat tett Szeged városában, és ezért én őt nagyon tisztelem.

Natasa

A foci hosszú távú jövője a létesítményen múlik. Önökön keresztül épülhetnek majd pályák és egy takaros stadion? Van már elképzelés?

Az biztos, hogy felhívtuk országosan is a figyelmet újra a szegedi focira, és abban bízom, hogy mindenki számára megnyugtatóan a közeli jövőben elindul az a stadionrekonstrukció, ami megoldja a létesítményproblémákat. Remélem, hogy még az idei évben megkezdődik a SZEOL-stadion átépítése, korszerűsítése és egy takaros centerpályával bővül a csapatok számára a játéktér.

becsúszás

Mennyi lesz a költségvetése a klubnak? Van-e a városi pénzen kívül más szponzor és ki/kik azok?

Természetesen örülnék, ha részletes információkkal szolgálhatnék erről, azonban a többségi tulajdonos beleegyezése nélkül, nyilván megérti, ha nem áll módomban erre a kérdésre válaszolni. Szponzoraink természetesen vannak, és megfelelő anyagiak állnak rendelkezésre a bajnokság zökkenőmentes lebonyolításához.

Duró károly

Az a 30 milliót inkább a Tisza Volánnak adtam volna azzal a feltétellel, hogy 2 év és NB II. Bakai Csabát kérdezem: gondolkodott-e már azon, hogy inkább elmegy dolgozni, erre felkészült-e?

Természetesen én is örülnék, ha a Tisza Volán 30 millió forintos támogatást kapna, sőt, ha hiszi, ha nem, akkor is elégedett leszek, ha ő jut fel az NB II-be, és nem a KITE-Szeged. Utóbbi kérdését bóknak veszem: ezek szerint a napi 10-12 óra munka nem látszik rajtam.

Igazmondó

Kérdezném Bakai Úrtól és Brinszky Úrtól is egyaránt! Hogyan lehet egy olyan közegben építő munkát folytatni, ahol mindenki csak rombolja (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) az új csapat köré létrejött szerveződést??? A további munkához erőt és sok sikert kívánok!! KELL EGY CSAPAT….!!!!!

Amikor valaki új dologba fog, meg kell küzdeni az előítéletekkel. Ha erre utalt, ez valóban nehéz, köszönöm a biztatást, bízom benne, hogy örömet tudunk okozni a szegedieknek, és újra visszajönnek a focipályákra.

ASR

Most akkor mind a 2 szegedi alakulatnak a feljutás van kitűzve? Vagy mi értelme van ennek a Kistelekről adoptált csapatnak mikor ott a Volán? Tényleg Kistelekihez nincs köze a csapatnak :)? Ebben a bajnokságban a KITE-Szegednek a cél az NB III-ban való bentmaradás, a következőben pedig a feljutás az NB II-be. Amennyiben a Volán már az idén feljutna, ez nekünk óriási erőt adna a következő bajnokságban, hiszen új célt lehetne a szegedi csapatok számára kitűzni, az NB I-et. Nincs :)

hajrászeged

Kérdésem: Ebből a “fene nagy” összefogásból, tényleg lesz valami kézzel fogható eredmény? Itt nem szavakra, hanem tettekre gondolok. Köszönöm válaszát T. Bakai úr!

Meggyőződésem, hogy lesz, de ahhoz a szereplőknek a focival kell foglalkozni.

Szögedi

Tisztelt Brinszki Úr! Terveznek még igazolásokat vagy végleges a keret? Régi szegediek jönnek még? Külföldiek?

Külföldi igazolást ebben a félévben már nem tervezünk. Három szegedi fiatal próbajátékon van nálunk, az ő sorsuk az edző kezében van.

punk

Nem ellentmondás, hogy valaki egy klub, egyesület elnöke és közben a CSLSZ elnöke is? Előnyökhöz juthat több fronton is. Nemcsak a versenybizottság döntéseinél, hanem pályázati források tekintetében, nem? Megjegyzem az előző CSLSZ vezetőjének, Talpainak folyton a szemére hánytorgatták, hogy az Újszentiván a csapata, amely bizony többször „jött ki jól” egy-egy döntésből…

Sem a klub, sem az egyesület elnöke nem vagyok, a CSLSZ elnöki pozíció pedig nyilvánvalóan nem befolyásoló tényező, hiszen, amint már mondtam, az Alföld csoportot a Bács-Kiskun Megyei LSZ szervezi mostantól három éven keresztül.

Labdarúgó

Tisztelt Bakai úr! Kérdezném, hogy lehet szegedi csapatként megjelölni gyulai utánpótlás-bázist. Nem a szegedi fiatalokból kellene kialakítani a feljövőket? Most a két szegedi csapat között folyik a harc? És az nyer, akinek több pénze van? Így van, vagy akkor hogy van? Köszönöm előre is pontos válaszát.

Nem jelöltük meg szegedi csapatként a gyulai utánpótlás-bázist, ámbár a fenntartója szegedi székhelyű, és természetesen a minőségi labdarúgás már nem lehet csak helyi erőkre támaszkodó. A magasabb szint eléréséhez már vérfrissítés kell mindenütt. Harcról a két csapat között semmiképpen nem tudok, egy egészséges versengés remélem ki fog alakulni. Nekünk nincs sok pénzünk az NB III-ra. Játékosaink óriási lehetőségnek ítélik meg, de jó meccset csak sok néző előtt lehet játszani, és hangsúlyozni szeretném, hogy szerintem a foci a nézők minél jobb kiszolgálásáról szól.

Remete

Kisteleki csapat, gyulai utánpótlással, csengelei vezetővel, 44 éves Fradi-védővel, saját otthon nélkül és nulla múlttal: ez ám a szeretni való szegedi csapat! Erre 15 milliót adni a város pénzéből, szerintem kimeríti a hűtlen kezelés bűncselekményi tényállást.

Mindannyiunknak van otthona és múltja is. Abban bízom, hogy a jövőben Önnek is bizonyítani tudjuk a csapat életképességét.

csak a Volán?

Igazatok van! Szurkoljatok a szenzációs Volánnak, akik majdnem feljutnak minden évben! Vagy a másik röhejes brigádnak, a NAGY FK-nak! Végre valami új!

Én arra kérem a nézőket, hogy minden szegedi csapatnak szurkoljanak, és kevés olyan baráti kört ismerek, amely saját erőből megyei másodosztályig eljutott, mint az FK. Hétvégén 5-0-ra nyertek, kár, hogy nem látta, kedves Hozzászóló.

HAJRÁ SZEGEDi

VÉGRE Valaki megmozdította az állóvizet, gratulálok és sok sikert kívánok, Ne hallgassanak az örök elégedetlenkedőkre, az intrikálókra Végre, végre elindult valami.

Ebből a kommentből is látszik, hogy sokan vannak mellettünk, és remélem, nem okozunk csalódást. Magam is nagyon izgulok, hiszen a Vásárhely az első ellenfelünk, kitűnő csapat, és a felkészülésben sokkal előrébb jár, mint mi.

Jánosi jános:

Örülök az indulásuknak az nb3-ban, mik a távlati terveik? Hogyan viseli az elbukásukat várók betartásait?

Tervünk 2014-re NB I-es csapat létrehozása Szegeden egy széleskörű összefogással. Az ember nyer és veszít, de mindkettő elviseléséhez önmérsékletre van szükség. Gáncsoló lábakat pedig igyekszem úgy átlépni, hogy ne rúgjak beléjük.

Volt labdarúgó:

Bringa, üdvözlet! A mostani kerettel nézve azokat akiket valóban szerződtettetek is már mi az ideális kezdőcsapat? Köszi

Az ideális kezdőcsapat az lesz, amelyik nyer.

Todd

Tisztelt Bakai Csaba és Brinszky Adrián urak! Önök szerint a jó eredményekkel sikerül több labdarúgást szerető embert kicsalogatni a mérkőzésekre, mint a másik városi csapatnak, a Tisza Volánnak? Jelenleg nagyon sok „ellenszurkolójuk” van. Okoz ez problémát a csapat fejlődésében? Véglegesnek tekinthető a keret, vagy még várhatóak új igazolások? Mi a csapat rövidtávú és hosszútávú reális célja? Biztosított az egyesület gazdasági stabilitása? Még egy kérdésem lenne. Véleményem szerint pozitív dolog, hogy a városnak két NB3-as csapata van, azonban jó állapotban lévő stadionja egy sem…. Ha jól tudom a KITE-Szeged is a Felső Tisza parti stadiont fogja használni. Hogyan oldják meg az edzéseket a Tisza Volánnal? Ha jól tudom, már a Volánnak is gondot okoz például, hogy a téli felkészülési időszakban a felnőtt csapat és az utánpótlás-csapatok is csak az egy darab műfüves pályát tudják használni. Önnek, mint a CSLSZ elnökének van koncepciója a szegedi labdarúgó-pályák fejlesztésére, estleges új pályák építésére? Válaszát köszönöm szépen! Üdvözlet

Sok kérdésére már korábban válaszoltam. Akkor is volt labdarúgás Szegeden, mikor nem volt műfüves pálya. Mindenki egyszerre nyilván nem fér el rajta, de a várható pályarekonstrukció és stadionépítési program megoldja majd a problémát.

L.

Én alapvetően örülök minden olyan kezdeményezésnek, amely elsőosztályú szegedi focival kecsegtet. Engem 10 éve a nagylaki-féle Dorozsma sem háborított fel, mert nb1-es (bocs: pnb-s) meccseket hozott Szegedre. Nekem inkább az lenne a kérdésem, hogy mi a B-terv arra az esetre, ha a Volánnak sikerülne (végre valahára) feljutni, a KITE pedig maradna nb3-ban? Esetleg mi a terv abban az esetben, ha ne adj isten a KITE az nb3-ból kiesne?

Újszülöttet nem szoktak temetni. A Volán esetleges feljutása esetén a következő cél az NB I, amely már csak széleskörű összefogással sikerülhet. Egyébként szurkolok nekik is.

kite fan

A szegedi csapatok közül a Volán és az FK is kék-fekete, nem kellett volna inkább valamilyen jól megkülönböztethető színkombinációt választanunk? Hajrá KITE-Szeged!

Tökéletesen igaza van, vívódunk mi is, hogy a hagyományokat folytassuk, vagy merjünk változtatni. Rövid időn belül döntenünk kell.

Az interjú véget ért.

Bakai Csaba:

Köszönöm szépen a kitűnő kérdéseket, és bízom benne, hogy találkozunk a meccseinken, remélem, jól fognak szórakozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.