Sport

Labdarúgás: a végén bukott el a KITE-Szeged

Labdarúgás: a végén bukott el a KITE-Szeged

2010. augusztus 29., vasárnap
Labdarúgás: a végén bukott el a KITE-Szeged

A 92. percben bekapott találattal maradt alul a KITE-Szeged a Szolnoki MÁV FC II. otthonában az NB III Alföld csoport 3. fordulójában. Oly közel volt a pontszerzés!

A labdarúgó NB III Alföld csoport 3. fordulójában:

Szolnoki MÁV FC II - KITE-Szeged 1-0 (0-0).

Szolnok, 100 néző, vezette: Csatári Tibor.

Szolnoki MÁV FC II.:

Rézsó - Bálint (Felföldi 66'), Urbán-Szabó, Mile, Szalai, Szecsei E., Pintér, Kalmár, Németh (Blaskovits 71'), Marozas (Szecsei P. 82'), Benedek. Vezetőedző: Bontovics Ferenc.

KITE-Szeged:

Belecan - Saulic, Czibere, Gellér, Keller J. (Kazán 82'), Laczkó, Balogh (Szucskó 79'), Brinszky, Varga I., Kovacsics (Horváth P. 62'), Nomel J. P. Játékos-edző: Kazán Attila.

Gólszerző:

Kalmár (92'). Kazán Attila:

"Nem érdemeltünk vereséget, szerencsétlen góllal kaptunk ki az utolsó pillanatban. A játékkal összességében elégedett vagyok, sajnos az utolsó 15-20 percre viszont elfáradtunk. A meccs pozitívuma, hogy J. P. remek teljesítménnyel mutatkozott be."

Derekasan küzdött az újonc KITE-Szeged az NB I-es Szolnoki MÁV FC fiókcsapatával, s csak balszerencséjének köszönheti, hogy nem tudott ponttal távozni a MÁV-stadionból. A mérkőzés jelentős részében a hazai együttes dominált, jóval többet támadtak, mint a kék-fekete-zöldek, s a labdabirtoklásban is nyomasztó volt a fölényük. A látogatók szervezetten védekeztek, s kontrákra apelláltak, az első meccsén játszó elefántcsontparti

J. P.

meg is tudta néhányszor kavarni az ellenfél védelmét. Igazi nagy helyzet azonban gyakorlatilag csak a vendéglátók előtt adódott, a Szeged legjobb kísérletei Brinszky szabadrúgásai voltak. A nyomasztó szolnoki fölény ellenére úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a vége, ám a 92. percben egy védelmi megingást kihasználva

Kalmár Ferenc

megszerezte a győztes találatot a hazaiaknak. A Szolnoki MÁV FC II. így három forduló után is százszázalékos, míg a KITE-Szeged egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

Közvetítésünk a meccsről:

92. perc:

GÓÓÓL!

A Szolnok betalált, és így nyert... A győztes találatot Kalmár Ferenc szerezte egy szöglet utáni kavarodást követően, a hosszú oldalon egyedül maradt, és az alsóba lőtt - húsz másodperccel a vége előtt...

84. perc:

J. P. letalpalása után szabadrúgás 18 méterről a szegediek javára. Brinszky centikkel lőtt élesen a bal kapufa mellé. Nem jártunk messze a góltól!

82. perc:

Egy szöglet után egy közeli fejest földöntúli bravúrral védett Belecan. Még mindig tartja az ikszet a Szeged. Blaskovits jött be Németh helyett a hazaiaknál. Szucskó Baloghot, Kazán Kellert váltotta a vendégeknél.

74. perc:

Tizenegy emberrel hősiesen védekezik a KITE-Szeged, támadásra nem futja erejéből. A szolnokiak mindenképpen szeretnék megszerezni a vezető, azaz feltehetően győztes találatot, nekik nem elég az egy pont. A vendégek most már nagyon örülnének neki...

68. perc:

Felbillen a pálya, úgy támad a Szolnok. Kovacsics helyett Horváth, Bálint helyett Felföldi állt be. A meccs legnagyobb helyzetét a hazaiak hagyták ki három perce, jobbról a hosszúra lőtték át a labdát, Czibere Adrián az ötösön a berobbanó támadó elől fantasztikus mozdulattal mentett az utolsó pillanatban. Kérdés, meddig lehet bírni ezt az óriási nyomást, ami a szegedi kapura nehezedik, még ha túl sok ziccere nem is volt a MÁV-nak.

52. perc:

Kiegyenlített játékkal kezdődött a második félidő, próbálkozik támadásokkal a Szeged is, Szalai Botond fejelt ki most egy KITE-beadást.

46. perc:

A vendégek kezdték a második játékrészt, egyik csapat mestere sem változtatott.

45. perc:

Nagyon masszív mindkét alakulat. Két lehetőség adódott a szegediek előtt: Kovacsics fejese Rézsó kezében halt el, Brinszky újabb szabadrúgása pedig mellé szállt. Kitört a szünet, gól nem esett.

36. perc:

Brinszky Adrián 28 méteres szabadrúgása az első olyan momentum, amit szegedi részről feljegyezhettünk az összecsapáson. A remek löketet szépen hárította Rézsó Péter. Mindettől függetlenül továbbra is inkább a Szolnok akarata érvényesül.

32. perc:

J. P. ígéretes elfutásai után hazai helyzet. Németh Tamás lőtt 16 méterről, a veszélyesen pattogó labdát magabiztosan hárította Belecan hálóőr.

26. perc:

Kiegyenlítődött a játék, kijött a szorításból a vendégalakulat. Az öt rendőr is megnyugodni látszik. J. P. próbálkozik elől, de még ő sem tudta veszélyeztetni a szolnoki kaput, két fejese is alaposan célt tévesztett.

18. perc:

A szegedi vezetőket érthetetlen módon igazoltatni kezdte a szolnoki rendőrség!

13. perc:

Gőzerővel rohamoz a jó erőkből álló hazai gárda, nagyobb helyzetig egyelőre szerencsére nem jutnak, Kellerék stabilan állnak a lábukon, rendre lestoppolják a labdákat.

10. perc:

Motozást követően bejutott a stadionba a mintegy két tucatnyi szegedi ultra. A bejáratnál kisebb szóváltásba kerültek a rendezőkkel, kissé érthetetlennek tűnt a dolog. No, sebaj, immár a futballé és a szurkolásé a főszerep. Közben beszorult a Szeged, a labda a szolnoki lábakon vándorol.

5. perc:

Az első percekben egyelőre tapogatózó játékot láthatunk, ismerkednek egymással a felek.

2. perc:

A szolnokiak hozták játékba a labdát, ők is kísérleteznek az elején. Említést érdemel, hogy a KITE-Szeged összeállítása egy helyen változott a Vásárhely elleni tizenegyhez képest. Nagy András helyett az elefántcsontparti J. P. került a kezdőbe, akit a SZVSE-től vettek kölcsön. J. P. most az ék, Kovacsics Károly eggyel hátrébb lépett, ahogy Gellér Gábor is Nagy helyére a védelembe.

1. perc:

Megkezdődött a találkozó, melyet az eddigi bajnoki eredmények tükrében nyugodtan nevezhetünk a forduló rangadójának is. Két százszázalékos alakulat néz egymással farkasszemet a Tisza-parti csapatok összecsapásán. A hazai együttesben többen is szerepet kapnak az NB I-es keretből. Rézsó Péter kapus például egy hete az egyik negatív hőse, szenvedő alanya volt a Kecskemét - Szolnok NB I-es derbinek. Reméljük, ma is többször kell majd maga mögé nyúlnia... A vendéglátó gárda tiszta piros mezben futott ki a gyepre, a KITE a múlt heti győztes fehér szerelésében pompázik. A találkozót a Szolnoki MÁV - igen rossz minőségű - pályáján játsszák le. Mint az a kezdő tizenegyeket böngészve kiderül: a hazai gárda igen erős összeállításban veszi majd föl a küzdelmet a szegediekkel szemben. A meccsről írt beharangozónkat

itt olvashatják el

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.