Sport

Labdarúgás: ifjúsági torna és öregfiúk-meccs volt Kiszomboron

Labdarúgás: ifjúsági torna és öregfiúk-meccs volt Kiszomboron

2010. augusztus 3., kedd
Labdarúgás: ifjúsági torna és öregfiúk-meccs volt Kiszomboron

A Kiszombor KSK utánpótlás-vezetője, Madránszki Zoltán kezdeményezésére, a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség támogatásával U19-es csapatok számára rendeztek vasárnap felkészülési tornát Kiszomboron. A napot a helyi öregfiúk SZEOL AK elleni összecsapása is színesítette.

A Csongrád megyei I. osztályú ifjúsági bajnokság első öt helyezettje (Csongrád TSE, SZVSE-Gyálarét, Tápé ESK, Kiszombor KSK, Kisteleki TE) és a hetedik Mórahalom VSE együttese vett részt a viadalon, ahol két hármas csoportban küzdöttek a résztvevők, majd a triók azonos helyén végzettek játszották egymással a helyosztókat. A fináléban a két csoportgyőztes meccsét a SZVSE-Gyálarét nyerte meg a házigazda Kiszombor ellen, így a vasutasok ülhettek a hagyományteremtő szándékkal megrendezett torna trónjára. Az U19-esek találkozói között a helyszínre kilátogató 2-300 néző nagy örömére bemutatómeccset játszott az egykori NB I-es labdarúgókat is a soraiban tudó Szeol AK a kiszombori öregfiúkkal. A gól nélküli első félidő a

Szalai István

irányította Szeol AK

Márki

(2) és

Kováts

révén találataival

Rudics

és

Simon

góljai ellenében 3–2-re győzött. Az ötletgazda és főszervező

Madránszki Zoltán

a SZEGEDma.hu-nak elmondta: ennek a korosztálynak eddig nem voltak hasonló viadalai, a csapatoknak kevés lehetőségük volt arra, hogy megmutassák tudásukat, ezért döntött úgy a kiszombori klub, hogy hagyományt teremt. A továbbiakban is rendezni kívánnak hasonló tornákat, hiszen mind a CSLSZ, mind a csapatok elégedetten távoztak vasárnap. Úgy tervezik, hogy télen kispályán látják vendégül az U19-es együtteseket. "Úgy gondolom, a vasárnapi program nemcsak az induló alakulatok felkészülését szolgálta, de ahhoz is hozzájárult, hogy a fiatalok megismerjék egymást, barátságok köttessenek, s ne ellenségként, hanem ellenfélként tekintsenek egymásra a pályán. Mindenképpen fontos, hogy továbbhaladjunk ezen az úton, s minél inkább mozgásba jöjjön a Csongrád megyei utánpótlás-nevelés" - összegzett. A helyszínen a CSLSZ-t képviselő

Sahin-Tóth Dezső

szakmai alelnök annyit tett hozzá: a megyei szövetség a maga részéről mindent elkövet, hogy minél több versenyzési és egyéb játéklehetőséghez jussanak a korosztályos együttesek, s segíteni is fogja a klubokat abban, hogy minél több hasonló tornát rendezhessenek megyeszerte.

A kiszombori U19-es torna végeredménye:

1. SZVSE-Gyálarét

(Csobán Krisztián, Csobán Róbert, Megyeri Károly, Túri Tamás, Mészáros Gábor, Kiss Árpád, Harmat Gábor, Fábián Ákos, Vincze István, Nagypál Patrik, Magony Tibor, Hegyesi Ádám, Bálint Dániel; edző: Fülöp László)

2. Kiszombor KSK 3. Csongrád TSE 4. Mórahalom VSE 5. Tápé ESK 6. Kisteleki TE

Különdíjasok:

A legjobb kapus:

Szél Bence (Csongrád)

A legjobb játékos:

Csobán Krisztián (SZVSE-Gyálarét)

Gólkirály:

Hatvani József (Kiszombor)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.