Sport

Labdarúgás: FK-ötös a nyitányon + FOTÓK

Labdarúgás: FK-ötös a nyitányon + FOTÓK

2010. augusztus 15., vasárnap
Labdarúgás: FK-ötös a nyitányon + FOTÓK
Kiütéses győzelemmel kezdett a labdarúgó megyei II. osztály Homokháti csoportjában az FK 1899 Szeged gárdája. A Tömörkény elleni 5-0-t követően Hüvös Gábor mester mégsem volt teljesen elégedett tanítványaival. Miközben a Tisza Volán SC Szeged a Szarvassal meccselt a Felső Tisza parti stadion centerpályáján, addig az FK 1899 Szeged és a Tömörkény a szomszédos műfüvön gyűrte egymást. A lelkes és hangos ultrák által támogatott vendéglátók számára nem okozott gondot a három pont begyűjtése a bajnoki rajton. Túlélve a hőgutát, az uborkaszezont, a vuvuzelákat, valamint a milliomos világsztárocskák jeleneteit a vb-n eljött a pillanat: végre kezdődik! A nyáron alaposan megerősített FK 1899 Szeged futott ki a Tömörkény ellen. A négyhetes felkészülés után már izgalommal várták az idénykezdetet a kék-feketék háza táján. Azonban a mérkőzés nem hozott különösebb izgalmakat. Minden különösebb megerőltetés nélkül, nyugodtan és magabiztosan fektette két vállra a látogatókat a Hüvös- legénység. Egyértelmű volt a két csapat közötti különbség, amivel bebizonyosodott, hogy melyik csapat miért fog harcolni a bajnokság során. Nyilván az FK-nál merészebb álmokat szövögetnek. Ezért viszont még dolgozni kell. A mérkőzés után nem volt felhőtlen Hüvös Gábor öröme, biztosan finomítani fog csapat játékán, hogy az méltó legyen az általa elvártaknak. Az FK 1899 Szeged a következő két meccsét is hazai környezetben játssza: augusztus 21-én (szombaton) 15 órakor a Csanyteleket fogadja (ez az NB III-as KITE-Szeged – Vásárhely megyei rangadó előmérkőzése), majd augusztus 28-án (szombaton) 17 órakor a Bordányt látja vendégül. Adott hát a lehetőség az igazán remek rajtra!

A labdarúgó megyei II. osztály Homokháti csoport 1. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Tömörkény KSE 5-0 (4-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Szalai. FK 1899 Szeged: Brunczvik – Kálmán (Murányi 70’), Dervaderics, Gonda, Dóra (Vincze G. 78’), Miklós Cs., Lednitzky (Fodor I. 46’), Herczeg, Ács, Joszt (Majoros 46’), Imre Z. (Fodor L. 62’). Edző: Hüvös Gábor. Tömörkény: Bontovics – Pusztai (Dombi 46’), Balogh, Szemerédi, Sallai Sz., Kugyela (Simon 80’), Janó (Majevszki 50’), Sallai R., Gulyás (Papp 70’), Szabó, Bálint (Fehér 75’). Edző: Korom Tibor. Gólszerzők: Dóra (2), Imre Z., Miklós Cs., Ács. Sárga lap: Gonda, Lednitzky, Ács, illetve Kugyela, Bálint. Jók: Dervaderics, Gonda, Dóra, Miklós Cs., Herczeg, illetve Kugyela, Sallai R., Szabó. Hüvös Gábor: „Az eredményességgel elégedett vagyok, a mutatott teljesítménnyel már kevésbé. Az első félidő utolsó tizenöt percében és a második játékrészben játékban és akaratban sem nyújtottunk méltót a csapathoz, a kék-fekete színekhez. Sajnos elkényelmesedtünk, nagyon belealudtunk a találkozóba. Erősebb ellenfelekkel szemben ezt nem engedhetjük meg magunknak, büntetlenül nem lehet leereszteni. Az első három összecsapásunkat idehaza játsszuk, tervünk, hogy ezeket megnyerjük, hiszen ez által kellő önbizalommal és lendülettel várhatnánk a rangadókat. Hat új fiú debütált ma az FK-ban, nekik gratulálok, rájuk természetesen vonatkozik az egy kocka szabály...”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.