Sport

Kosárlabda: Hájer Ádám a Szedeák újabb fogása

Kosárlabda: Hájer Ádám a Szedeák újabb fogása

2010. július 13., kedd
Kosárlabda: Hájer Ádám a Szedeák újabb fogása
A két nagy hazatérő, Kiss Zsolt és Drahos Gábor után ismét egy remek magyar játékossal bővült és erősödött a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának kerete. Az NB I/A csoport újoncánál folytatja pályafutását a 19 éves nyíregyházi Hájer Ádám, az U20-as válogatott tagja.

Kedden hivatalossá vált: a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeákban folytatja pályafutását a 2-es és 3-as poszton bevethető, 194 centiméter magas

Hájer Ádám

. Az új igazolás 1991. május 1-jén született Nyíregyházán, az előző idényben 4 mérkőzésen szerepelt a nyírségiek A csoportos együttesében, és meghatározó játékosa volt a Nagykálló B csoportos csapatának (a Jászberény elleni találkozókon 35, illetve 21 pontot dobott, a Szegednek a nagykállói meccsen 9-et; az alapszakaszban 17 pont, 3 lepattanó, 2 gólpassz volt az átlaga). Ádám végigjárta a korosztályos válogatottakat – 2007 nyarán tagja volt annak az U16-os magyar együttesnek, amely a macedóniai B-divíziós Eb-n a lengyelek mögött ezüstérmes lett. Jelenleg benne van az U20-as válogatott bővebb keretében – s még jövőre is U20-as lesz. 2008 nyarától egy évig az Amerikai Egyesült Államokban is pallérozódott. Az NYKK-Nyírsuli saját nevelésű játékosa egy Washingtonhoz közeli város, Salisbury egyik magániskolájának volt tanulója. A 1 Dream Foundation alapítványon keresztül került Amerikába, először is Kaliforniába, San Luis Obispo városába. Ez az alapítvány az egész világról hozzásegíti a kiválasztott fiatalokat ahhoz, hogy az Államokba kerüljenek, ott sportoljanak, és egészen a diplomaszerzésig támogatja őket a tanulásban. A Kaliforniában eltöltött idő kosárlabdázással és nyelvtanulással telt, a Magyarországról, Franciaországból, Ghánából, Angolából, Kamerunból, Puerto Ricóból és Dominikából érkezett kosarasok alkotta alkalmi csapat az úgynevezett AAU tornán vett részt, közben pedig iskolák képviselői figyelték őket árgus szemekkel. Így került Salisburybe tanulni és az ottani Dragonsba kosarazni a nyíregyházi fiatalember. Hájer Ádám most így nyilatkozott Szegedre szerződéséről: „Az előző idény tapasztalatai alapján mondhatom, rendkívül jó és egységes csapatba kerültem, amely

Kiss Zsolt

és

Drahos Gábor

szerződtetésével még tovább erősödött. Számomra a kosárlabdázás mellett a tanulás is rendkívül fontos. Ősztől az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója leszek, és mivel eddig a városról és az egyetemről is csupa jókat hallottam, örömmel tölt el, hogy a jövőben Szegeden kosarazhatok. Tudom, hogy a cél az első A csoportos idényben a bennmaradás lesz, igyekszem jó játékkal segíteni új csapatomat a tervek megvalósításában.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.