Sport

Janics Natasára és Vajda Attilára vasárnap nagy próbatétel vár

Janics Natasára és Vajda Attilára vasárnap nagy próbatétel vár

2010. július 24., szombat
Janics Natasára és Vajda Attilára vasárnap nagy próbatétel vár

Az összes esélyes gond nélkül döntőbe jutott a legrövidebb távon a kajak-kenu országos bajnokságon és világbajnoki válogatón.

A délelőtti 1000 méteres döntők után a 200, valamint az 5000 méteres előfutamokkal folytatódott a szegedi országos bajnokság és világbajnoki válogató Szegeden a Maty-éren. A legrövidebb táv elő-, illetve középfutamai során nem született meglepetés, minden esélyes versenyző könnyedén jutott döntőbe. A férfi kajakosoknál az Eb-induló

Molnár Péter

mindkét futamát megnyerte, várhatóan

Gyertyános Gergellyel, Boros Gergellyel

és

Dudás Miklóssal

csatázik majd vasárnap a győzelemért, illetve a dobogós helyekért. A kenusoknál is magabiztosan menetelt a döntőbe az első válogató győztese,

Kovács Gergely

.

A délelőtti 1000 méteres

sikere után a szegediek olimpiai aranyérmese,

Vajda Attila

is rajthoz állt a legrövidebb távon, és be is került a döntőbe. A nőknél az EDF Démász Vízisport SE olimpiai bajnoka,

Janics Natasa

egyesben és

Kovács Katalinnal

párban is könnyed evezéssel jutott tovább. Vasárnap reggel 9 órakor az 500 méteres döntőkkel kezdődik a verseny a Maty-éren, 12 órától 200 méteren küzdenek az országos bajnoki címért, valamint a vb-kvalifikációért a versenyzők, délután háromtól az 5000 méteres döntőket rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.