Sport

Hétfőtől férfi sakk ob Szegeden, Berkes a favorit

Hétfőtől férfi sakk ob Szegeden, Berkes a favorit

2010. július 2., péntek
Hétfőtől férfi sakk ob Szegeden, Berkes a favorit

Hétfőtől július 13-ig a szegedi Hunguest Hotel Forrásban rendezik a férfi sakk országos bajnokságot, amelynek összdíjazása 2,28 millió forint.

A 12 résztvevőt két hatos csoportba sorolták, a körmérkőzések után az első két helyezett kerül a legjobb négy közé, ahol - keresztbejátszással - kétjátszmás párosmérkőzés dönt majd a továbbjutóról. A fináléban szintén két partit vívnak a felek, amennyiben szükséges, rájátszás dönt a bajnoki címről. A címvédő

Almási Zoltán

távollétében egyértelműen a legmagasabb Élő-pontszámú (2670)

Berkes Ferenc

a torna favoritja, de ott lesz a mezőnyben a 14 éves

Rapport Richárd

is, aki márciusban Magyarország történetének legfiatalabb nemzetközi nagymestere lett. A győztes 800 ezer forinttal gazdagodik. A verseny főtámogatója a szegedi önkormányzat, az órák minden játéknapon 14:30 órakor indulnak.

A csoportbeosztás:

A csoport: Berkes Ferenc, Ruck Róbert, Bérczes Dávid, Bánusz Tamás, Pintér József, Kovács Gábor B csoport: Gyimesi Zoltán, Erdős Viktor, Papp Gábor, Rapport Richárd, Medvegy Zoltán, Fodor Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.