Sport

FK 1899 Szeged: egy szerelem, két szín, három szó és öt év

FK 1899 Szeged: egy szerelem, két szín, három szó és öt év

2010. július 31., szombat
FK 1899 Szeged: egy szerelem, két szín, három szó és öt év
Öt év telt el azóta, hogy az épp aktuálisan csődbe ment szegedi futballcsapat romjain egy maroknyi futballszurkoló egyesületet alapított, csapatot szervezett, edzésbe állt, majd beneveztek a Csongrád megyei harmadosztályú küzdelmekbe. Ez a csapat a mai napig igazi családként működő, ma már a megyei II. osztályban vitézkedő FK 1899 Szeged, amely szombaton a Kisstadionban ünnepelt. A szegedi kék-feketék illő módon egy focitornával ünnepelték meg az évfordulót az újszegedi Kisstadionban, ahol számos korábbi és jelenlegi játékos részvételével, a szurkolókkal együtt reggeltől délután ötig rúgták a bőrt nagypályán, majd kispályán, sőt, még egy lábtenisztornára is kedvet kaptak. „Kezdetben azért hívtuk életre az FK-t, hogy a kék-fekete szín, a diszkoszvetős címer és Szeged város neve tovább éljen a szegedi és a magyar futballéletben” – nyilatkozta portálunknak Havas Péter az egyesület elnöke. „Akkor öt fordulót sem adtak sokan nekünk, nemhogy öt évet. Ehhez képest évről évre fejlődött az egyesület, és az eredményeik is egyre jobban alakultak: sikerült feljutniuk a megyei másodosztályba, utánpótláscsapatokat indítottak, közben több korábbi szegedi NB-s játékos igazolt vissza a kék-feketékhez.” Az elnök hozzátette, hogy a klub jelenleg teljesen önfenntartó módon, éves szinten több mint hárommillió forintból működik, amit a játékosok tagdíjaiból, pályázati pénzekből, szurkolói és támogatói adományokból, valamint az FK-s ajándéktárgyak eladásából származó bevételekkel fedeznek. „Egy kis szünetet tartunk a felkészülésben, hogy egyesületünk alapításának ötödik évfordulóját megünnepeljük. Az elmúlt évek megfontolt építkezésének és sok ember személyes közreműködésének az eredménye, hogy idáig eljutottunk, csapataink a Szeol-pályán (Felső Tisza parti stadion) játsszák meccseiket, és kiváló körülmények között edzenek hetente kétszer. A kezdetekkor eldöntöttük, hogy nem fizetünk senkinek azért, hogy amatőr szinten kék-feketében focizhasson, ehhez eddig is és ezután is tartani fogjuk magunkat. Egy nagyon fontos dolog, ami az elmúlt öt évben megkülönböztetett minket minden más csapattól: az a csodálatos szurkolótábor, amelyik 12. játékosként tűzön-vízen át hajtott bennünket, és kitartott mellettünk. Köszönet mindenkinek, aki tett az FK-ért az elmúlt években!”

Pénteki edzőmeccs

A kék-feketék pénteken Sándorfalvára látogattak, ahol egy fordulatos mérkőzésen maradtak alul a megyei I. osztályú sárga-kékekkel szemben. Sándorfalva SK – FK 1899 Szeged 3-1 (2-1)Sándorfalava SK: Vasas – Gerecz, Dani, Molnár, Mihalkó G. – Kanász, Mihalkó N., Kordás, Túri – Szűcs, Varga. Cserék: Simon, Dobos, Gonda, Kalapács, Fisher, Szanka, Gaál, Péter. Edző: Tóth János. FK 1899 Szeged: Dobó – Meszes, Turján, Gonda, Dervaderics – Fodor, Herczeg, Nagy – Túróczi, Kurucsai, Dóra. Cserék: Vincze, Csabai, Burzon, Kálmán, Miklós, Imre, Lednitzky, Majoros, Hulánszky, Becsei, Bakó. Edző: Hüvös Gábor. Gólszerzők: Mihalkó N., Túri, Kalapács, illetve Kurucsai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.