Sport

Kisteleken koronázták a megye I. gólkirályát

Kisteleken koronázták a megye I. gólkirályát

2010. június 14., hétfő
Kisteleken koronázták a megye I. gólkirályát
A megye élvonalában az utolsó meccsen dőlt el, hová kerül a korona. A kisteleki csatár, Koncz Miklós 5 gólt szerzett Kiszomboron, így 31 rúgott góllal megelőzte riválisait, a SZVSE-s Völgyi Rolandot és a mindszenti Nana Mihályt, akik egyaránt 28 találatot ért el. „Nem rossz teljesítmény: tavaly is és most is öné a korona” – kezdem a telefonbeszélgetést a támadóval, aki azonban rögtön hozzáteszi, hogy inkább a tavaszi szezonja sikerült jól, ekkor szerzett 19 találatot. A Kistelek szereplésével kapcsolatban pedig épp az egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítményt emelte ki. A második helyezés ennek, a hullámvölgyektől mentes menetelésnek tudható be. „Többször is megkerestek már, de valahogy mindig úgy alakult, hogy maradtam” – válaszolta magasabb osztályú szereplést firtató mondatomra. „Motivált vagyok arra, hogy kipróbáljam magam egy erősebb ligában, kíváncsi vagyok, ott mire lennék képes” – teszi hozzá a kiválóan cselező 23 éves csatár, aki ezen a ponton kéri az interjú szüneteltetését, lévén, hogy mentőápolóként dolgozik Szegeden, és épp riasztásuk van. Negyven perc múlva folytatjuk a beszélgetést...

Edzések előtt életmentés

„Remélem, nem volt komoly a mentés” – kérdezem aggódva. „Nem, szerencsére csak egy szülés indításában segédkeztünk” – válaszolja hallható mosollyal. A focira visszakanyarodva Koncz Miki a Kistelek jövőjével kapcsolatban úgy gondolja, hogy nem nagyon várható náluk játékosmozgás, erős a keretük, legfeljebb egy-két újonc érkezhet. „Minden feltétel adott a munkához, így arra számítok, hogy minimális célként az első három hely valamelyikére érünk, de az aranyérem csillog a szemünk előtt” – így a támadó, akit a vb-láz tüneteiről is faggatok. „Olaszország a nagy kedvenc, nekik szurkolók fanatikusan, de sajnos nem ők a torna esélyesei, sokkal inkább a spanyolok. Ők a legjobbak” – zárja rövidre az esélylatolgatást a kisteleki focista, hozzátéve, hogy eddig nagyon óvatosak voltak a csapatok, de ez a csoportmeccsek végére gyökeresen változni fog, nem is beszélve az egyenes kieséses szakaszról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.