Sport

„Kiikszelte” a szezon utolsó meccsét az FK

„Kiikszelte” a szezon utolsó meccsét az FK

2010. június 6., vasárnap
„Kiikszelte” a szezon utolsó meccsét az FK

Záró fordulót rendeztek a megye kettőben. Az aranycsata mellett több érdekes mérkőzést is játszottak. Egyik ilyen volt a kiesés ellen küzdő Forráskút csatája az FK 1899 Szeged ellen Üllésen. Irreális talajú pályán született pontosztozkodás.

A helyszín változtatására azért került sor, mert a forráskúti pályán csak vízisportoknak lehetett volna hódolni, futballnak nem, igaz, mint utóbb kiderült, az üllési gyepen is több volt a víz, mint a fű. Mindkét csapat igyekezett a körülményekhez igazodni. Ez a látottak alapján a hazaiaknak sikerült jobban. Pedig nem mutattak extra dolgot a pályán, csupán játszották a kulturált futballjukat. Biztos vezetésük a második félidő derekáig megvolt. Ekkor azonban elfogyott a szufla, és feljött a vendég alakulat. A kék-feketék magasabb fokozatra kapcsoltak, átvették a játék irányítását. Szinte felborult a pálya, de ez nem sok eredményre vezetett. Hiába szorították a forráskútiakat a kapujukhoz, az egyenlítésre szinte az utolsó pillanatokig várni kellett. A forráskútiak előtt le a kalappal. Nehézségeik ellenére becsülettel küzdöttek az utolsó pillanatokig. A vendégek erejéből ma csak ennyire tellett. Összegzésként

Keresztúri János

, az egyesület alelnöke a szezonról elmondta, hogy hosszú, izgalmas és mindenképpen új élményekkel gazdag bajnoki éven van túl az FK 1899 Szeged. Újoncként könnyedén biztosította bennmaradását a megye II. osztályban. Többen gyengének érezték a kék-feketéket az idény elején. A kritikusok azonban csattanós választ kaptak. „Egyértelmű célként a biztos bennmaradást tűztük ki, a többit mindenki ráadásként ítélte meg” – fűzte hozzá az alelnök. „Ahogy teltek a fordulók, úgy jött meg az étvágy. Azonban az ősszel elhullajtott fontos pontok a végére nagyon hiányoztak. Realitások alapján, az FK 1899 Szeged ebben a bajnokságban elmaradt a képességének megfelelő elvárástól. A bajnok Üllés kivételével minden csapattal felvette a versenyt. A tanuló év megvolt. Az egyesület minden tagja megtudta, hogy mit jelent a megye II-ben játszani. Az idén szerzett tapasztalatokra lehet építeni a jövő csapatát. Ez pedig biztosan meglesz, mert az FK 1899 Szeged Csongrád megye legdinamikusabban fejlődő csapata” – így az alelnök.

Megyei II. osztály Homokháti csoport 27. fordulójában:

Forráskút SE - FK 1899 Szeged 1-1 (1-0).

Üllés, 100 néző, vezette: Juhász.

Forráskút:

Szászi - Szépfalusi, Repkó, Gresák, Fodor G., Gedai, Fülöp, Kálmán, Jenei (Fodor L. 46'), Szabó (Szűcs 75'), Tarján. Edző: Huszár János.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Burzon, dr. Havas (Hüvös 65'), Meszes, Majoros, Lednitzky (Halász 60'), Dóra, Joszt (Vozár 80'), Ács, Turján, Túróczi. Játékos-edző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Szabó (36') illetve Túróczi (86').

Sárga lap:

Szabó (65') ill. Turján (80'), Halász (85').

Kiállítva:

Hüvös (73'). Hüvös Gábor:

"Alacsony színvonalú mérkőzést láthatott a közönség egy felázott, saras pályán. Igazságos eredmény született. Sajnos ez a félév nem úgy sikerült, ahogy azt az elején elterveztük, és ami a játékosállományunk erejéből tellett volna. Az egész évről elmondható, hogy ez egy tanulóidőszak volt, és a következő szezonban már komoly, meghatározó szereplői leszünk a csoportunknak."

Ifjúsági mérkőzésen: Forráskút - FK 1899 Szeged 2-2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.