Sport

Vízilabda Eb: Kemény-keret Baksával és Törökkel

Vízilabda Eb: Kemény-keret Baksával és Törökkel

2010. május 28., péntek
Vízilabda Eb: Kemény-keret Baksával és Törökkel

Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya pénteken közzétette 20 fős keretét, amelyből kikerül az augusztus végi-szeptember eleji, zágrábi Európa-bajnokságra utazó 13 játékos.

A nemzeti együttes honlapja, a

www.vlv.hu

által nyilvánosságra hozott listáról hiányzik a 2004-es, athéni olimpiai bajnok

Steinmetz Ádám

neve, a Primorac Kotor montenegrói bajnoki döntőre készülő centere a hosszúra nyúlt klubszezon után fizikai állapotára hivatkozva nem vállalta a válogatottbeli szereplést. Az Eb-felkészülés június 21-én kezdődik.

A kapitány 20 meghívottja:

kapusok: Baksa László (Szeged), Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger) mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Honvéd), Biros Péter (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Madaras Norbert (Pro Recco, olasz), Marnitz Gergő (Honvéd), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas), Vámos Márton (KSI), Vörös Viktor (Vasas) "A most meghirdetett keret erre az évre szól, jövő januárban lehetnek új meghívottak - szögezte le

Kemény Dénes

. - Tizennyolc játékossal szerettem volna elkezdeni a felkészülést, de miután az Eb-ig sok idő van, a biztonság miatt két posztra is több játékost hívtam, mint amennyit eredetileg terveztem. És miután most van idő, könnyen lehet, hogy nem egy lépésben, hanem több, menet közbeni szűkítéssel lesz a 20-ból 13." Steinmetz Ádámot illetően a szakvezető ezt mondta: "Sokat jelentett a csapat számára a játéka és a jelenléte, úgyhogy nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy Ádám nem tudta elfogadni a meghívást." "A január végi szerb edzőtábor óta fáj a vállam - nyilatkozta a honlapnak Steinmetz. - Nap mint nap kezelik, de az egymást követő mérkőzések miatt nem tud meggyógyulni, plusz még a bordámra is kaptam egy igen erős ütést, és akkor a nyaksérülésemről még nem is beszéltem. Tudtam, hogy Dénes számít rám, én döntöttem úgy, hogy ezt a nyarat pihenéssel, kúrálással töltöm. Ez növeli az esélyét annak, hogy folytatni tudjam az aktív játékot ezen a szinten, és Dénes is számításba vehessen Londonra."

A válogatott Eb-felkészülési programjának főbb állomásai:

június 21-25.: edzések a Margitszigeten június 28-július 2.: edzések Balatonfűzfőn július 5–9.: közös edzések a horvát válogatottal Balatonfűzfőn július 12.: Magyarország-Kanada hivatalos barátságos mérkőzés, Tatabánya július 21-25.: részvétel a siracusai nemzetközi tornán július 29.: Magyarország-Németország hivatalos barátságos mérkőzés, Szolnok július 30.: Magyarország-Németország hivatalos barátságos mérkőzés, Békéscsaba augusztus 13-15.: részvétel a portugaletei nemzetközi tornán augusztus 20-22.: Vodafone Kupa, Margitsziget augusztus 20., 19 ó: Magyarország-Olaszország augusztus 21., 19 ó: Magyarország-Németország augusztus 22., 12 ó: Magyarország-Spanyolország augusztus 25-27.: közös edzések a spanyol válogatottal a Margitszigeten augusztus 29-szeptember 11.: Európa-bajnokság, Zágráb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.