Sport

Veszprém elleni bajnoki döntőre készül a Pick

Veszprém elleni bajnoki döntőre készül a Pick

2010. május 6., csütörtök
Veszprém elleni bajnoki döntőre készül a Pick
Megtizedelt együttessel készült a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a vasárnapi bajnoki döntő első mérkőzésére. A Veszprém elleni találkozón biztosan nem lesz ott Krivokapics, de még Dragan Djukics ül a kispadon, aki időközben megkapta felmondólevelét. A Pick Szeged NB I-es férfi kézilabdacsapata két hetet készülhetett a vasárnapi bajnoki döntő első mérkőzésére, amit Veszprémben rendeznek. Dragan Djukics vezetőedzőnek volt éppen elég gondja, hiszen megtizedelt együttesnek kellett edzéseket vezényelni. Az már korábban kiderült, hogy sokáig mélytrombózissal a klinikán fekvő balkezes átlövő, Krivokapics ebben a szezonban már nem játszhat. Már a Tatabánya elleni második mérkőzést derékfájdalmak miatt kihagyó válogatott Katzirz még az elmúlt héten sem edzett. Ráadásul Marjanac kapus szívproblémák miatt szintén kórházba került, de ő már a többiekkel futott az elmúlt hét közepén. Mivel Igor Kostól tavasszal megvált a Pick Szeged vezetése, így balkezes lövő nélkül maradt a szegedi együttes.

„A védekezésünkre kell koncentrálni”

„A Veszprém elleni játékfilozófia azzal nem változott, hogy nincs igazi jobboldali átlövőnk – jelentette ki határozottan Dragan Djukics. – Nyilván sokkal nehezebb lesz így felvenni a versenyt, és csökkentek az esélyeink, de azt látni kell, hogy ha csak támadna mind a két együttes, és a védekezést most felejtsük el, akkor a Veszprém sokkal jobb lenne. Ezzel azt szeretném kifejezni, hogy nekünk a védekezésünkre kell koncentrálni, mint ahogy azt tettük a magyar kupa-döntőben is” – mondta a vezetőedző. Dragan Djukics kifejtette a bajnoki döntő előtt, hogy tiszteli a Veszprémet, egyénileg jobb játékosokból áll együttesük, és Európa legjobb öt csapatába tartoznak. De azt is hozzátette: a Pick Szegednek csapatként lehet esélye. „Több párharcot megértem már a Veszprémmel, de a tavaszi balatonfüredi kupadöntőn játszottunk a legjobban a riválisunk ellen. Tudom, a három nyert mérkőzésig tartó sorozat más, mint egy találkozóra felkészíteni a csapatot. Nagyon fontos lesz, hogy a játékosok morálisan motiváltak legyenek, mert muszáj hinni a csodában, hogy a csoda megtörténjen” – fejtette ki Dragan Djukics.

Edzőt keres a Pick Szeged

Nemcsak a sérülések nehezítik a szegedi együttes felkészítését, hanem az egyesület pénzügyi helyzete is. Az új ügyvezetés megpróbálja kivezetni a válságból a klubot, de ez áldozatokat kíván. Egyelőre a játékosok helyzete bizonytalan, folynak a tárgyalások és ilyen állapotban a bajnoki döntőre koncentrálni nem könnyű. Ráadásul Dragan Djukics is megkapta május 31-gyel a felmondását. „A vállalt feladatomat szeretném teljesíteni, és minden tudásommal azon vagyok, hogy jól felkészítsem a csapatot a döntőre. Természetesen nem esett jól a felmondólevél, de ezen most nincs idő rágódni” - nyilatkozta a szegedi mester, aminek helyére többen pályáznak: szóba került a Pick Szegeddel már bajnokságot nyert Skaliczki László, a világválogatott és a Picket magyar kupa-győzelemre vezető Kovács Péter, valamint a Dunaferr jelenlegi edzőjének, Imre Vilmosnak a neve. Az utóbbi szakember már jelezte, hogy nem kíván a szegedi klubban dolgozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.