Sport

Labdarúgás: kikapott a Volán a Battonyától + FOTÓK

Labdarúgás: kikapott a Volán a Battonyától + FOTÓK

2010. május 22., szombat
Labdarúgás: kikapott a Volán a Battonyától + FOTÓK
A Tisza Volán SC Szeged NB III-as labdarúgócsapata a sereghajtó Battonyai TK csapatát fogadta a Felső Tisza-parti stadionban szombat délután. Bár a Volánnak nagy esélye volt, hogy megtörje a „hazai pálya átkát”, végül azonban minden maradt a régiben: a szegedieknek ezúttal sem sikerült nyernie a helyenként tíz emberrel védekező battonyaiak ellen. A kezdőrúgást Babinyecz Tímea, az idei Miss Universe Hungary - a volános Grünwald Attila kedvese - végezte el, megadva az alaphangot a remek szórakozáshoz. A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően kezdődött, hiszen mindjárt az 5. percben Huszárik beadása Hadárt találta ziccerhelyzetben, aki három méterről lőtt fölé. Óriási lehetőség volt. Sajnos a folytatás már nem hozott az előbbihez hasonló „kihagyhatatlant”, a félidő lényegében úgy telt el, hogy a tartalékos Szeged (hiányzott a sérült Végh Ariel, Dargó Balázs, Boldizsár Bálint, illetve az eltiltott Grünwald és Mészáros Zoltán is) 80%-ban birtokolta a labdát, ám mégsem tudta feltörni a taktikusan védekező battonyai védelmet. A vendégek nem egyszer negyven méteren védekeztek tíz emberrel. Ahogy azt ilyen helyzetekben tanítják a széleken próbálkoztak Móroczék is, nem sok sikerrel. A beadások, pontrúgások hol a védőkben akadtak el, hol pedig centiméterekkel tévesztették el a kék-fekete támadók fejét. A 35. percben aztán jött a hidegzuhany. Egy előreívelést követően a védelem elmélázott, a battonyai Nagy András pedig a határozatlan védőket lerázva egyedül vezette rá a labdát Dongó kapusra, elhúzta mellette majd a hálóba lőtt (0-1). A végére még egy Vágó-átlövés maradt, amit a vendégek portása a mezőnybe rúgott vissza.

2-ből 1 és 3-ból 0

A második félidőben kicsit változott a játék képe. Az első tíz percben még nagy erőkkel rohamozott a Szeged, egy beívelés leshelyzet miatt nem vált igazi helyzetté, míg egy távoli Huszárik-bombát a battonyai kapus tornázott fölé. Egyre gyakrabban szerzett labdát a Békés megyei alakulat, több akciót is vezettek, kiegyenlített lett a játék. A 20. percben egy 22 méteres átlövés után Dongónak kellett bemutatnia egy bravúrt. Ezekben a percekben szenvedett Vida Gergely komoly sérülést, mivel azonban már nem volt cserélési lehetősége Buchholcz mesternek, visszaküldte a sántikáló játékost a védősorba. Az egyik legnagyobb egyenlítési lehetőségre a 75. percig kellett várni. Ekkor az egyik szegedi támadó egy előreívelést követően 3 méterről fejelte a kapusba a labdát. A 88. perc környékén egy kontratámadást követően alakított ki a Battonya gólhelyzetet: ketten vitték rá a sérült Vidára a labdát, könnyedén kipasszolták, de a vendégcsatár a kifutó Dongót hosszan emelte át, s a 16-osról a kapu fölé szállt a labda. Az utolsó percekben még akadt egy óriási helyzete a Szegednek, egy távoli lövés pattant ki Schvarczról, amit az érkező Hadár két méterről fölé lőtt. A játék összképét talán az egyik néző gondolata tükrözi leginkább, aki azt mondta, hogy azért érdemelték meg a pontokat a battonyaiak, mert a zárt, visszahúzódó védekezésükkel megbénították a legtöbb szegedi támadást, a második félidőben pedig kontrákból többször is veszélyeztették a hazai kaput. A beadásokból kettőt, az átlövésből pedig egy nagy helyzetet írhatott fel a Szeged, amiket nem sikerült értékesíteni, a Battonyának két ziccer elég volt egy gólhoz, s ma ez pontokat ért.

A labdarúgó NB III. Alföld csoport 23. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – Battonyai TK 0-1 (0-1). Szeged, 150 néző, vezette Kelemen István. Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Búzási, Pénzváltó, Vida, Garamvölgyi – Vágó (Frank), Mórocz – Vastag Sz (Pálfi)., Huszárik (Kazi), Beretka – Hadár. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Battonyai TK: Schvarcz – Boros, Laurinyecz, Süli, Bozsár, Nagy, Kovács (Roczkó), Ács (Hetco), Varga, Fritea, Werle (Árgyelán). Vezetőedző: Mákos Árpád. Gólszerző: Nagy András (34’). Buchholcz Gábor: „Nézzük pozitívan a dolgot: még az a szerencse, hogy kétszer megyünk idegenbe, ott úgy néz ki, könnyebben nyerünk. Az egész játékunkat minősítette, hogy az utolsó helyezettől idehaza kikapunk. Nulla góllal nem lehet nyerni. Értetlenül állok a gólképtelenségünk előtt, négy hazai meccsünkön egy gólt szereztünk. Ha ezen a tendencián nem tudunk változtatni, akkor nem lépünk előre. Végezetül szeretnék gratulálni magam és a csapat nevében a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosarasainak a bajnoki címhez.”

Olvassa újra online tudósításunkat!

A szegediek az Alföld csoportban a tabella 6. helyén tanyáznak 32 ponttal, de igencsak szorosnak mondható a mezőny, hiszen az első helyezett Orosháza mindössze 5 pontnyi távolságra van a kék-feketéktől. Ezért aztán a bajnokság véghajrájában minden pont hatványozottabban számít. A hazai gárda sérülések és eltiltás miatt nem a legjobb összeállításban játszik majd, de a találkozó esélyesei így is Móroczék, bár tudjuk, a fociban nincsen „lefutott” meccs. A Battonya 16 megszerzett pontjával a tabella végén kullog. 5 perccel 17 óra előtt elkezdődött a találkozó. A kezdő rúgást Babinyecz Tímea végezte el, a Miss Hungary verseny első udvarhölgye. A Szeged nagy erőkkel kezdte meg a rohamot, az első percben egy szögletrúgáshoz jutottak, nem sokkal később szabadrúgásból hatalmas ziccert hibázott a hazai alakulat. Huszárik Hadár kiváló beívelése után közvetlen közelről senkitől sem zavartatva rúgta fölé a labdát. Az első negyedórában végig a Szeged uralta a játékot, a Battonya a saját térfelén szinte 40 méterig visszaáll, 10 emberrel védekezik, a hazaiak - ahogy azt ilyenkor szokás - a széleken próbálják megtörni a védelmet, de Hadár Attila ziccerén kívül igazi helyzetig eddig még nem jutottak. A 35. percben: derült égből villámcsapás - az eddig igencsak defenzíven játszó Battonya másodjára jutott el a Szeged tizenhatosáig. Az elmélázó védelem között egyéni akciót követően a vendégek támadója, Nagy A. ziccerhelyzetbe került, és nem hibázott. Elhúzta a kapus mellett a labdát, majd a kapuba passzolt: 0-1. A 38. percben szegedi akció : ismét egy jobboldali beadás, amit Vida Gergő három méterről nem bírt pontosan megfejelni, a labda elszállt a felső léc fölött. A 40. percben Vágó átlövését vetődve rúgta vissza a mezőnybe a vendégek portása. Az első félidő véget ért. Elmondható, hogy a Szeged 80%-ban birtokolja a labdát. A tíz emberrel védekező (egy csatár bóklászik a félpályán) Battonya ellen nem tud még mit kezdeni, a vendégeknek pedig elég volt a második támadásukhoz egy kis figyelmetlenség, hogy ziccerbe kerüljenek, és kihasználják azt.

II. félidő

Elkezdődött a második félidő, a Battonya kezdte a mérkőzést, a Szeged néhány passz után megszerezte a labdát, a játék képe ismét azt tükrözi, amit az első félidőben. A Battonya visszaállt 40 méterre, a kék-feketék próbálják feltörni a védelmet. Az első negyedórában a Szegednek három komolyabb helyzetet sikerült kidolgoznia, egyiket egy leshelyzet állította meg, Huszárik harmincméteres bombáját szépen tolta a kapu fölé a vendégek portása, Schvarcz. A harmadik helyzetnél pedig 11 méteren vette le a labdát Hadár, szépen fordult le védőjéről, de bal lábbal csúnyán a kapu mellé ívelt. A Battonya felbátorodott, egyre több támadást vezet, a 25. percben egy 22 méteres életerős lövést kellett Dongó kapusnak bravúrral hárítania. Ráadásul Vida Gergely komoly sérülést szenvedett, de mivel Buchholcz mester a félidőben két játékost cserélt, a 10. percben pedig lehozta Huszárikot, így már több cserelehetősége a Szegednek nincs, most Vida sántikálva játszik a védővonalban. A 85. perc környékén óriási ziccert hibázott a Battonya, a sérült Vida Gergőre vitték ketten a labdát, könnyedén kipasszolták, a battonyai támadó 16 méterről kifutó kapus fölött a kapu fölé emelt. A következő szegedi támadásból Hadár lőtt jó helyzetből fölé. Egy perccel később egy átlövés pattant ki a vendégek kapusáról, azt Kazi nem tudta értékesíteni, ő is fölé lőtte a labdát. Vége a mérkőzésnek, a Battonya elvitte a három pontot Szegedről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.