Sport

Pénteken és szombaton: I. Szegedi Nagy Sportágválasztó + HANG

Pénteken és szombaton: I. Szegedi Nagy Sportágválasztó + HANG

2010. május 5., szerda
Pénteken és szombaton: I. Szegedi Nagy Sportágválasztó + HANG

Szegeden május 7-8-án a Kisstadionban közel 50 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők. Az I. Szegedi Nagy Sportágválasztó célja, hogy edzők, élsportolók segítségével minél többen, minél több sportágat kipróbálva dönthessék el, milyen mozgásformát válasszanak maguknak.

Szegeden először rendezik meg pénteken és szombaton a Nagy Sportágválasztót. A Kisstadionban közel 50 sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek. A rendezvényen a szakértők tanácsot adnak a szülőknek, hogy a gyermek testalkata, genetikai adottságai alapján milyen sportágat válasszon. A 7 éves kortól elvégezhető egyszerű méréssel meghatározható a várható testalkat, testösszetétel, és nagy pontossággal a felnőttkori testmagasság is megbecsülhető. A rendezvényen olimpikonokkal, ötkarikás aranyérmesekkel, élsportolókkal is találkozhatnak a látogatók. Ízelítő a névsorból:

Molnár Tamás

(vízilabda),

Gyökös Lajos

(kajak),

Kanyó Dénes

(búvárúszás),

Pulai Imre

(kenu),

Kökény Beatrix

(kézilabda),

Kovács Antal

(cselgáncs),

Horváth Gábor

(kenu),

Nagy Péter

(súlyemelés),

Kecse Nagy Helga

(fallabda),

Vajda Attila

(kenu),

Wichman Tamás

(kenu),

Biatovszky Mira

(sportlövő),

Lajtos Szandra

(gyorskorcsolya),

Papp Petra

(sakk). A szervezők mindent megtesznek azért, hogy létrejöjjön egy gitárduó világszenzációt jelentő fellépése, Wichman Tamás és Vajda Attila közreműködésével. Az idén 15 vidéki nagyvárosban rendezik meg a sportágválasztót. A szegedi rendezvény lesz az első, amelyet nem Budapesten bonyolítanak le, illetve a 17 hasonló eseményből álló sorozat első állomása. Valamennyi látogató érkezéskor pontos tájékoztatást kap egy szórólap segítségével, hogy mikor, mit és hol talál meg.

Hallgassa meg a Rádió88 Csabai Edvin 17-szeres maratoni-kenu világbajnokkal, a rendezvény főkoordinátorával készített hanganyagát!

Hallgassa meg a Rádió88 a rendezvény főszervezőjével, Kozmann György olimpiai bronzérmes kenussal készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.