Sport

Partvonal: a megyei focihétvége Sahin-Tóth Dezső szemével

Partvonal: a megyei focihétvége Sahin-Tóth Dezső szemével

2010. május 26., szerda
Partvonal: a megyei focihétvége Sahin-Tóth Dezső szemével
Partvonal rovatunkban ezúttal a szegedi labdarúgás 111. születésnapja alkalmából rendezett ünnepség és annak tapasztalatai kerülnek szóba. Beszélgetés Sahin-Tóth Dezsővel, a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség szakmai alelnökével.Mint arról több alkalommal beszámoltunk, pénteken a Hunyadi-téri Dózsa-pályán került sor a szegedi labdarúgás 111. születésnapi ünnepségére. A szervezőknek, portálunknak, a SZEGEDma.hu-nak és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalomnak idén a CSLSZ is együttműködő partnere volt. Egy remek utánpótlás-mérkőzés és két nagyszerű öregfiúk-meccs várta a szurkolókat, s átadtuk a szegedi futball hagyományos kitüntetéseit is.

Mindenki magáénak érezhette a pénteki futballünnepet

„Nagyon jó volt látni, hogy milyen sokan kilátogattak erre az eseményre, gratulálok a kezdeményezőknek. Büszkén néztem az U15-ös válogatottunk győzelmét a Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia gárdája ellen, egyre egységesebb, taktikusabb ez az alakulat, látszik, hogy hónapok óta dolgozunk velük. A szakma számára is bizonyítja ez a csapat, miért is van szükség a korosztályos megyeválogatottak működtetésére, versenyeztetésére. Azt hiszem, arról sem kell külön szólnom, mekkora dolog, hogy pénteken a Fradit is Szegeden köszönthettük. A díjazottak is érezték annak a súlyát, mekkora szó, hogy a szegedi labdarúgás ünnepén elismerték teljesítményüket, munkájukat. Rengeteg olyan futballbarát, szakember, korábbi játékos jött ki a Dózsa-pályára, akivel mostanában nem találkozhattunk. Remélem, ez az esemény is összefogást generál majd a szegedi fociban. Ezt a napot ugyanis mindenki magáénak érezhette, aki tenni akar a sportágért, mindenki előtt nyitva állt a kapu. Egész hétvégén sokat beszélgettünk még a rendezvényről, nagyon boldog vagyok, hogy egy kicsit a labdarúgástól is hangos volt a helyi közélet” – értékelt Sahin-Tóth Dezső. A gála résztvevői egyébként közösen szurkoltak péntek este a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/B-s kosárcsapatának, együtt várták a jó híreket Bonyhádról. Nos, Simándi Árpádék győzelmükkel megváltották az A csoportos tagságot. Bajnoki címükhöz szeretettel gratulál a CSLSZ szakmai alelnöke is, egyúttal portálunkon keresztül hívja ki a gárdát a szövetség alakulata nevében bármilyen lábbal játszható sportágban egy barátságos meccsre.

Érdemes összefogni a szegedi és a megyei fociért

Szombaton a Szeged-Cambridge regatta evezősversenyeinek megtekintését követően a Szegedi AK Boszorkányok női együttesének találkozóját, majd a Tisza Volán SC Szeged – Battonya NB III-as férfimérkőzést nézte meg a helyszínen Sahin-Tóth Dezső. Mint elmondta, a lányok remek hangulatú csatában jó játékkal győztek, a volános fiúk viszont nagy lehetőséget szalasztottak el, hogy nem sikerült begyűjteniük a három pontot, sajnálja, hogy nem tudtak feljebb lépni a tabellán. Vasárnap egy megyei I. osztályú csata szerepelt a programban: a SZVSE-Gyálarét és a Tápé igen szórakoztató összecsapást vívott. Estére eldőlt az is, hogy ebben az osztályban a Csongrád lesz idén a bajnok. Az alelnök gratulál teljesítményükhöz, s kívánja, induljanak el az NB III-ban. A pünkösdhétfő is a labdarúgás jegyében telt, hiszen utánpótlásmeccsekre és a szurkolók által szervezett gyálaréti tornára is kilátogatott Sahin-Tóth Dezső. „Nagyon jó, hogy a sportolók és a szurkolók sem otthon tunyultak ezen a napon, hanem pályára léptek, mozogtak, ekkor is pattogott a labda. Gyálaréten igazi családi napon rendeztek, valóban minden adott volt, ami a focihoz, a kikapcsolódáshoz szükséges. Mindent egybevetve rengeteg pozitívumot tapasztaltam ezen a hosszú hétvégén. Látszik, hogy számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre a labdarúgásban, s valóban érdemes összefogni a szegedi és a megyei fociban, a szegedi és a megyei fociért. Ezen az úton kell kell továbbhaladni” – összegzett a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.