Sport

Labdarúgás: megverte a Tápét a SZVSE-Gyálarét + FOTÓK

Labdarúgás: megverte a Tápét a SZVSE-Gyálarét + FOTÓK

2010. május 24., hétfő
Labdarúgás: megverte a Tápét a SZVSE-Gyálarét + FOTÓK
Presztízsmeccset nyert a SZVSE-Gyálarét a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Hegyesi Zsolték azt a Tápét múlták felül hazai környezetben, melynek kispadjára néhány hete éppen tőlük csábították át Kozma Zoltánt. Kettőzött erővel készült a Tápé elleni vasárnapi csatára a SZVSE-Gyálarét együttese. Fülöp László tanítványai mindenképpen le szerették volna győzni a látogatókat, hiszen a sándorfalvi rangadón elszenvedett vereséget követően igencsak kellett a sikerélmény, ráadásul a Tápé kétszer is borsot tört a vasutasok orra alá az idei pontvadászatban. Egyrészt ősszel 2-2-t játszott otthonában az akkor még a dobogóra is esélyes SZVSE-vel, másrészt pedig néhány hete éppen tőlük hívta át vezetőedzőnek Kozma Zoltánt. A hazaiak léptek föl támadólag, a az első félidő jelentős részében uralták is a játékot. A játékrész közepén a vezetést is sikerült megszerezniük: egy jogos tizenegyest Völgyi Roland értékesített; 1-0. Ez volt a csatár huszonnyolcadik találata a bajnokságban, így magabiztosan vezeti a mesterlövészek listáját. (A saját maga által kitűzött harminc gólhoz még kétszer kell betalálnia az utolsó három meccsen.) További nagy helyzeteket is kidolgoztak Lajkóék, de ezeket elpuskázták, így csak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe, ami a futballban még nem sokat jelent. Ez be is bizonyosodott a második félidő elején, amikor is Udvari Tamás kapus hatalmas hibáját kihasználva Kiss Attila révén kiegyenlítettek a vendégek; 1-1. A SZVSE-Gyálarét ezt követően mindent egy lapra feltéve indult előre, sokkal többet birtokolta a labdát ellenfelénél, s egyre-másra vezette a rohamokat Kispéter kapuja felé. A tápéiak portása azonban remekül védett, bravúrok sorozatát mutatta be. Völgyi Roland háromméteres próbálkozását például fantasztikus reflexmozdulattal mentette. Egy alkalommal azonban már ő is tehetetlennek bizonyult: egy bal oldali akciót követően visszagurított labdát Simon István zúdította a hálóba (2-1), kiharcolna ezzel alakulatának az igen fontos és értékes győzelmet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legvégén még Udvari Tamásra is nagy szükség volt a három pont megszerzéséhez, hiszen a kapus több tápéi kísérletnél is bravúrral hárított! A SZVSE-Gyálarét jelenleg 50 pontos, s győzelmével jelentősen megerősítette ötödik helyét a megyei I. osztályú bajnokságban. Ahhoz, hogy ennél előrébb végezzen a gárda, már a Mórahalom botlásaira is szükség lesz. A vasutasokra nehéz ütközet vár a következő fordulóban, hiszen május 30-án (vasárnap) 17 órai kezdettel Ásotthalmon lépnek majd pályára.

A labdarúgó megyei I. osztály 27. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Tápé ESK 1-0 (0-0). Gyálarét, 150 néző, vezette: Farkas Csaba Zsolt. SZVSE-Gyálarét: Udvari – Szigeti (Vér), Virág, Hegyesi Á., Ágoston, Simon, Lajkó, Hegyesi Zs., Kenderesi (Mangó), Dürgő (Muhi), Völgyi. Vezetőedző: Fülöp László. Tápé: Kispéter – Székely, Kiss A., Farsang, Jenei, Józsa (Hágelmann), Buza, Szélpál A., Molnár (Szabó), Kapa (Simon), Takács. Vezetőedző: Kozma Zoltán. Gólszerző: Völgyi R. (11-esből), Simon I., illetve Kiss A. Fülöp László: „A mérkőzés összképe és a kidolgozott helyzetek alapján megérdemelten tartottuk itthon a három bajnoki pontot.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.