Sport

A szentesi Hszaták mindent vitt a Barátság Kupán + FOTÓK, HANG

A szentesi Hszaták mindent vitt a Barátság Kupán + FOTÓK, HANG

2010. május 11., kedd
A szentesi Hszaták mindent vitt a Barátság Kupán + FOTÓK, HANG
Közel százötven gyerek rúgta szombat délelőtt és kora délután a bőrt a mindszenti futballpályán, ahol a Mocorgó FC immár harmadik éve rendezte meg a Barátság Kupát, melyen idén a szentesi gárda minden korosztályban diadalmaskodott. Egy nagy „hurrá”-val indult a torna, hiszen a rövid megnyitót követően azt kérte a gyerekektől Gyarmati Mihály, a Mocorgó FC elnöke, hogy közösen kiáltsanak egyet, majd induljon a foci. Reggel kilenckor még szép napsütéses időjárás fogadta a fiatalokat, ami azonban a torna végéhez közeledve elszomorodott, mivel már nagyon lógott az eső lába. A pályán csak úgy hemzsegtek a focisták, akik három korcsoportban futballoztak a korosztályuknak megfelelő pályákon, melyeket az izgatott szülők rajongtak körül. Közel 150 gyerek rúgja szombaton a bőrt – mondta el Gyarmati Mihály, aki hozzátette, hogy a megjelentek létszáma összesen közel 300 fő lehet. Idén is próbáltunk minél több csapatot hívni, nyolcat terveztünk minden korosztályban, de voltak egyesületek, akik elfoglaltság miatt lemondták a részvételt – fogalmazott az elnök, aki nem volt elkeseredve ez miatt, hiszen így is az U7, U9 és az U11-es korosztályban is öt-öt gárda küzdött egymással. Szentesről, Sándorfalváról, Szegedről, Csongrádról, Fábiánsebestyénről, érkeztek a csapatok és természetesen a mindszenti Mocorgók is pályára léptek, de a vendégegyesületek közül nem mindegyik tudott mindhárom korosztályban csapatot indítani. Ahogy megkezdődtek a mérkőzések, elindult a szurkolás is. Volt egy-egy anyuka vagy apuka, aki jobban izgult, mint a fiatalok. A gólokat nagy őrjöngés követte, míg a kimaradt helyzetek vagy kapufák sem maradtak hang nélkül, hiszen az egyik oldalon nagy sóhaj, a másikon az elkeseredettség látszódott az arcokon, de csak néhány másodperc erejéig, hiszen érkeztek az újabb támadások. A torna a barátságról szól, ezért is ez a neve, amibe beletartozik, hogy mindenkit vendégül látunk – fogalmazott az elnök. A pályán nem látszott a gyerekeken a barátság, mivel az összes focista fogát összeszorítva küzdött a győzelemért. Minden korosztályban az elsők kupát kaptak, illetve a dobogós helyezetteket éremmel díjazták. Az U7-es korosztályban a Szombathelyi Brúnó lett a legjobb mindszenti játékos, míg 6 találattal a fábiánsebestyéni Vadász Nagy Vilmos érdemelte ki a gólkirályi címet. A kilencéveseknél már a legjobb kapust is megjutalmazták, aki a szentesi csapatból került ki, Gut Zsombor lett. Ebben a korosztályban a legjobb mindszentinek járó díjat Kallai Dániel érdemelte ki, illetve a gólkirályi címet a szentesi Prozlik Ádám kapta. Az U11-ben a gólkirályi cím is Szentesre került, hiszen Török Tamás lőtte a legtöbb gólt. A legjobb kapus a fábiánsebestyéni Glembóczki András lett, míg a legjobb mindszenti Ugrai Bendegúz.

Eredmények:

U7: 1. hely: Hszaták Szentes 2. hely: Fábiánsebestyén 3. hely: Mocorgó FC 4. hely: Sándorfalva 5. hely: Csongrád Hszaták Szentes – Sándorfalva 0-0 Csongrád – Fábiánsebestyén 0-5 Mocorgó – Hszaták Szentes 0-1 Fábiánsebestyén – Hszaták Szentes 0-2 Mocorgó – Csongrád 1-0 Csongrád – Sándorfalva 1-0 Sándorfalva – Mocorgó 1-1 Hszaták Szentes – Csongrád 3-0 Mocorgó – Fábiánsebestyén 1-1 U9:1. hely: Hszaták Szentes 2. hely: Sándorfalva 3. hely: Fábiánsebestyén 4. hely: Rendőr TE 5. hely: Mocorgó FC Hszaták Szentes – Sándorfalva 2-1 Rendőr TE – Fábiánsebestyén 2-2 Mocorgó – Hszaták Szentes 0-4 Fábiánsebestyén – Hszaták Szentes 2-2 Mocorgó – Rendőr TE 4-4 Rendőr TE – Sándorfalva 1-4 Sándorfalva – Mocorgó 3-1 Hszaták Szentes – Rendőr TE 3-2 Mocorgó – Fábiánsebestyén 1-3 Sándorfalva – Fábiánsebestyén 3-0 U11: 1. hely: Hszaták Szentes 2. hely: Sándorfalva 3. hely: Mocorgó FC 4. hely: Rendőr TE 5. hely: Fábiánsebestyén Hszaták Szentes – Sándorfalva 2-1 Rendőr TE – Fábiánsebestyén 0-0 Mocorgó – Hszaták Szentes 0-0 Fábiánsebestyén – Hszaták Szentes 0-3 Mocorgó – Rendőr TE 2-0 Rendőr TE – Sándorfalva 0-3 Sándorfalva – Mocorgó 1-0 Hszaták Szentes – Rendőr TE 3-2 Mocorgó – Fábiánsebestyén 2-0 Sándorfalva – Fábiánsebestyén 4-0 Hallgassa meg a Gyarmati Mihállyal, a Mocorgó FC elnökével készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.