Sport

Labdarúgás: kapusgóllal egyenlített a SZVSE Balástyán

Labdarúgás: kapusgóllal egyenlített a SZVSE Balástyán

2010. április 19., hétfő
Labdarúgás: kapusgóllal egyenlített a SZVSE Balástyán

Döntetlennel folytatta szereplését a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a SZVSE-Gyálarét csapata. A vasutasok továbbra is hadilábon állnak a helyzetkihasználással, így örülhetnek annak, hogy pontot tudtak menteni Balástyán.

A Kiskundorozsmától hazai pályán elszenvedett váratlan vereséget követően Balástyán próbáltak meg javítani

Kozma Zoltán

és

Papp Róbert

tanítványai. Továbbra sincs azonban igazán jó passzban a SZVSE, ami ezen a vasárnapi összecsapáson kiderült. Nehézségek is sújtják az együttest, alapemberek –

István András, Virág István

– szerepelnek a maródiak listáján,

Mangó Ferencet

úgy kell összedrótozni, hogy valamennyit vállalhasson, míg most

Bacsa Andrást

és

Földeák Gábort

is már az első negyvenöt percben vagy a szünetben kellett lecserélni sérülés miatt. Ráadásul a helyzetkihasználással komoly gondjai vannak a társaságnak, még

Völgyi Roland

sem találja őszi góllövőcipőjét. A kiegyenlített játékot hozó első félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést, ám

Kenderesi Márton

egy szép szabadrúgásgóllal egyenlített. A Balástya azonban nem tört meg, rohamozott tovább, s egy buta egyéni hiba után jogos tizenegyeshez jutott, melyet értékesített is, így előnnyel vonulhatott pihenőre. Fordulást követően Hegyesiék nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, sokat tettek azért, hogy legalább döntetlenre mentsék a partit. Erőfeszítésiket a 92. percben koronázta siker, amikor egy szögletet követően Völgyi Roland visszafejelte a labdát, s a figurát mintaszerűen végrehajtva érkezett a fiatal hálóőr,

Udvari Tamás

, aki 3 méterről csukafejessel vette be a kaput; 2-2. A balástyaiak – érthetően – nehezen emésztették meg, hogy kicsúszott a győzelem a kezükből, a játékvezetőt hibáztatták, így a végére némiképp eluralkodtak az indulatok a pályán, aminek nyilván lesz majd folytatása a CSLSZ-ben. A SZVSE-Gyálarét ezzel a döntetlennel 40 pontos, s az ötödik helyen áll, de egyre távolodik a dobogótól, a közvetlen élmezőnytől. A következő fordulóban ráadásul nehéz ellenfél vár a csapatra, hiszen a remek formában lévő – a hétvégén a listavezető Csongráddal 3-3-at játszó – Mindszent látogat Gyálarétre. A meccset április 25-én (vasárnap) 17 órakor rendezik.

A labdarúgó megyei I. osztály 22. fordulójában:

Balástya KSK – SZVSE-Gyálarét

2-2 (2-1)

. Balástya, 200 néző, vezette: Kőrösi.

Balástya:

Korom – Szűcs, Batancs, Bálint, Gajdacsi, Zámbori, Bozó, Farkas, Kailinger, Szabó (Jójárt), Kordás. Edző: Hódi Mihály.

SZVSE-Gyálarét:

Udvari – Szigeti, Földeák (Magyar), Hegyesi Á., Bacsa (Mangó), Kenderesi, Lajkó, Ágoston, Nomel J. P., Hegyesi Zs., Völgyi R. Edző: Kozma Zoltán, Papp Róbert.

Gólszerzők:

Bozó, Szűcs (11-esből), illetve Kenderesi, Udvari. Papp Róbert:

„Küzdelmes mérkőzésen, ahol a bírói ítéletek is borzolták a kedélyeket, érzésem szerint igazságos döntetlen született. Szerencsénk volt ugyan, hogy a 92. percben sikerült egyenlítenünk, de rászolgáltunk a pontra, hiszen rengeteget dolgoztunk érte.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.