Sport

Gyerekfoci: két Rendőr TE-ezüst Adáról

Gyerekfoci: két Rendőr TE-ezüst Adáról

2010. április 19., hétfő
Gyerekfoci: két Rendőr TE-ezüst Adáról

A szegedi Rendőr Testedző Egylet 2000-es és 2001-es születésű gyermeklabdarúgói a hétvégén a szerbiai Adán vettek részt nemzetközi tornán ahol, mindkét korosztályban a nagyszerű második helyet szerezték meg.

Mindkét korosztályban nyolc-nyolc csapat kezdte meg vitézkedését két négyes csoportban. A megrendezett torna színvonalára jellemző volt, hogy Szerbia legnagyobb utánpótlásbázisainak gárdái is elfogadták a meghívást. A szegedi Rendőr TE együttesei remekül kezdtek, elsőként kerültek ki csoportjukból, majd a keresztbejátszást követően a döntőbe jutottak. A fináléban mindkét csapat igen nehéz ellenféllel mérkőzhetett meg, s bár tornagyőzelem elmaradt, mindvégig egyenrangú ellenfélként küzdöttek a Tisza-parti gyermekek.

A 2000-es ezüstérmesek:

Stammer Szabolcs, Tápai Dominik, Szekeres Gergő, Albert Csaba, Godó Dániel, Oláh Levente, Vári Bence, Godó László, Réti Szabó Tamás, Lévai Dominik, Gémes Máté, Benkocs Dániel.

Edző:

Prilenszky Géza.

A 2001-es második helyezettek:

Sonkodi Ádám, Kulják Richárd, Fülöp Krisztián,Balogh Szilárd, Gézárt Attila, Kratochwill Márk, Balázs István, Rakonczai Péter, Dékány Botond, Bende Dorián.

Edző:

Horváth Zoltán. Horváth Zoltán, a 2001-esek edzője:

„Nagyon színvonalas tornán mérhettem fel a gyermekek tudását. Megállapítottam, mindaz a tudásalap, melyet a Rendőr TE keretén belül az edzők átadnak a gyerekeknek, kiemelkedő színvonalú. A befektetett munka eredményeként láttam, hogy kombinatív játékban néha már az ellenfelek fölé emelkedtünk. Amit talán átvehetnénk a szerbiai gyermeklabdarúgóktól, az a végsőkig tartó küzdeni tudás.”

Prilenszky Géza, a 2000-esek mestere:

„A torna színvonalának dicsérete mellett csak megerősíteni tudom kollégám megállapítását. A magyar határtól alig 50 kilométerre délre teljesen más mentalitású, más versenyszellemiséget képviselő gyermekekkel ismerkedhettek meg focistáink.”

Az adai tornán szereplő csapatok nagy valószínűséggel megjelennek a közeljövőben megrendezendő Déli Aprók Ligája rendezvényen is, melyet a tervek szerint egy, az eddigiektől teljesen eltérő díjazási rendszerben kíván lebonyolítani az RTE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.