Sport

Megszüntették a nyomozást a magyar-szerb pólós verekedés ügyében

Megszüntették a nyomozást a magyar-szerb pólós verekedés ügyében

2010. március 30., kedd
Megszüntették a nyomozást a magyar-szerb pólós verekedés ügyében

Megszüntette a nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság, miután megállapította, hogy nem történt bűncselekmény a magyar és a szerb vízilabda-válogatott januári, szegedi mérkőzésén - közölte kedden az MTI érdeklődésére a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs

elmondta: a nyomozás során a Szegedi Rendőrkapitányság számos tanút - köztük edzőt és játékost - hallgatott ki, valamint beszerezte az esetről készült felvételt is. Ennek alapján megállapították, hogy "a játékosok nem lépték túl a vízilabda sportág kereteit, így a garázdaság törvényi tényállási elemeit sem valósították meg". Ezek alapján a Szegedi Rendőrkapitányság a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette. A hivatalból elrendelt vizsgálat azt követően kezdődött, hogy január 25-én verekedés tört ki a két nemzeti együttes barátságos meccsén, Szegeden. Akkor a delmagyar.hu honlapja arról számolt be, hogy a találkozó második negyedében öten támadtak

Kis Gáborra

, a magyarok olimpiai bajnok centerére, majd mindkét válogatott játékosai bekapcsolódtak a verekedésbe. A két szövetségi kapitány,

Kemény Dénes

és

Dejan Udovicsics

megnyugtatta tanítványait, ám a harmadik negyedben kialakult újabb kakaskodás után úgy döntöttek, véget vetnek az összecsapásnak. A két együttes aznap délután ismét edzőmérkőzést játszott, de akkor már zárt kapuk mögött és problémamentesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.