Sport

Hatalmi harcok árnyékában a Pick – Constanta BL-meccs

Hatalmi harcok árnyékában a Pick – Constanta BL-meccs

2010. március 6., szombat
Hatalmi harcok árnyékában a Pick – Constanta BL-meccs

A Pick Szeged kézilabdacsapata vasárnap 17.15-től Bajnokok Ligája-mérkőzést játszik a román Constantával az újszegedi sportcsarnokban. Tétje nincs a mérkőzésnek, mert korábban eldőlt, hogy a Pick nem juthat tovább, míg ellenfele már biztosan a következő kör szereplője.

Nincs jelentősége a továbbjutás szempontjából a vasárnap 17.15-kor kezdődő Pick Szeged – Constanta Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzésnek. Fájó ezt kimondani, de a tényeket nem lehet megváltoztatni, a csoportból az utolsó forduló előtt már továbbjutott a francia Montpellier, az orosz Medvegyi, a spanyol Valladolid és a román Constanta. A Pick Szeged a román élcsapat mögött jelenleg öt pont hátránnyal áll. Mindez azt is mutatja, hogy a BL-ben milyen gyenge évadot zárt Szeged reprezentáns együttese. A tavaszi utolsó BL-meccs előtt a csapat körül forr a levegő, vezetők mondtak le, játékos távozott a csapattól. Különböző erők próbálják megkaparintani a klub irányítását. Mindenki a jobbító szándékot hangsúlyozza és ha ez így van, akkor annak örülni kell. De mi lenne akkor, ha nem széthúzás, nem hatalmi harcok közepette kellene befejezni Dragan Djukics együttesének a bajnokságot.

Kékbe öltözve

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának szurkolói napok óta hatalmas szervezkedésbe kezdtek, hogy minél több drukker legyen ott a Constanta elleni, vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A szurkolók ötlete alapján a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata arra kéri a szegedi szimpatizánsokat, hogy kék mezbe, kék pólóba öltözve jöjjenek a meccsre szurkolni.
Portálunk összefogásra buzdít, és azt szeretné, ha a menedzsment megtalálná a legerősebb vezetői keretet, amely képes gyökeres változásokat és egyben nyugalmat teremteni a kézilabdacsapat körül. A szurkolók egy csoportja nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyet természetesen megjelentettünk. Tudomásunk van róla, hogy mások is készülnek véleményük elmondására, elképzeléseik vázolására. Meg nem erősített hírek szerint a klubnak közel 200 millió forintos adóssága van. Bizonyára a hiányról azok is tudnak, akik szeretnék megmenteni a csapatot, szeretnének jövőre színvonalas kézilabda-mérkőzéseket látni az újszegedi sportcsarnokban. A Dél-alföldi Kézilabdabarátok Egyesülete nem titkolta szándékát, ha megkapná a jelenlegi többségi tulajdonos, Pistrui László részét, aki bejelentette, hogy májusban lejáró elnökségi mandátumát nem kívánja meghosszabbítani, akkor a menedzseri posztra Jochen Klenket, nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró, több nyelven beszélő üzletembert, a szakmai székbe Kotormán Attilát, egykori szegedi válogatott játékost kérné fel. Hallani azonban arról is, hogy Mezei Richárd, a Pick Szeged egykori csapatkapitánya, későbbi sportigazgató is a listáján van. Sokan úgy gondolják, Kővári Árpád, a szegedi kézilabda atyja lenne a legjobb megoldás a tűzoltásra. Kérdés: milyen megoldás szolgálná legjobban a szegedi kézilabda fennmaradását, netán a színvonal megőrzését. Úgy hisszük, mindennek az alapja a pénz, ami egyre kevesebb volt az elmúlt években a Pick Szeged kasszájában. Gyanítjuk, politikai konszenzus kialakítása felgyorsíthatná az eseményeket, hiszen egy ilyen kiegyezésre, főként a kampány közepén, a választások előtt egy hónappal a támogatók is felkapnák a fejüket.

Az A-csoport állása

1.Montpellier (FRA)98-1300-22916
2.Medvedi (RUS)10622344-28214
3.Valladolid (ESP)9432271-24911
4.Constanta (ROU)9414260-2669
5.Pick Szeged9126252-2824
6.PAOK (GRE)101-9236-3552

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.