Sport

Felemásra sikerült a hazai szezonnyitó a Gorilláknál

Felemásra sikerült a hazai szezonnyitó a Gorilláknál

2010. március 31., szerda
Felemásra sikerült a hazai szezonnyitó a Gorilláknál

A rögbi első osztályban a rangadót a Százhalombatta nyerte Szegeden. A kadetek viszont kitűnő játékkal győztek. A hölgyek a harmadik helyen zárták a fordulót az Etelka soron.

Jól kezdődött a hétvége a szegedi rögbiseknek. A kadet korosztályban a bajnoki elsőségért folytatott versengésben megerősítette első helyét a szegedi Gorillák csapata. A hazai gárda a százhalombattai Bulldogokat látta vendégül, akik októberben mindhárom bajnoki pontot otthon tartották és győzelmükkel őszi bajnokként várhatták a folytatást. Két hete a fővárosi ellenfelével is elbánó szegediek azonban most sem kegyelmeztek, és érett csapatjátékkal, látványos akciókkal lepték meg ellenfeleiket. A vendégek nem találtak ellenszert a folyamatosan támadó Gorillák ellen, így a fiúk 29-17-es győzelmükkel továbbra is vezetik a bajnokságot. A felnőttek találkozóján a főszereplők a Bulldogok Fekete Seregének játékosai lettek. A Gorillák leginkább fizikai erejükben bízva törtek előre, de a testi erőnek a vendégek sem voltak híján, így kemény küzdelem folyt a pálya miden centiméteréért. A szegediek többször is a célterületük elé szegezték ellenfeleiket, de vagy egy technikai hiba vagy a védők szemfülessége mindig meggátolta a pontszerzést. Ami nem sikerült a hazaiaknak, az bejött a vendégeknek. A Bulldogok rutinos centereik révén vezetést szereztek. A kiélezett küzdelem azonban folytatódott, de a biztató szegedi akciókat újabb százhalombattai pontszerzés követte.

Harmat Ákos

vezetőedzőnek két hete lesz, hogy felkészítse csapatát, mert a Fit World Gorillák Rugby Club játékosait április 10-én a váci Elefántok fogadják. Az SZTE SE második vonalban játszó szegedi fiatal csapata Békéscsabán szerepelt, de a rutinos ellenfelük 26-0-ra legyőzte a szegedieket. Az egyetemi csapatnak gyorsan rendeznie kell sorait, hiszen április 3-án a Gödöllői Ördögöket fogadják. A rögbi új olimpiai sportágának szabályrendszerére épülő női bajnokság 3. fordulójának a Tisza-parti stadion adott otthont. A női csapatok seregszemléjén a székesfehérvári és a százhalombattai csapatok mögé a harmadik helyre a szegediek értek oda. A jó szereplésnek köszönhetően a Fit World SE sportolói egy fővárosi és egy agárdi csapatot előztek meg a tabellán, és bronzérmes pozícióból várják a következő fordulót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.