Sport

Atlétika: jól sikerült a titános főpróba

Atlétika: jól sikerült a titános főpróba

2010. február 19., péntek
Atlétika: jól sikerült a titános főpróba
Az elmúlt hétvégén Budapesten szerepeltek a szegedi Titán TC atlétái, akik a Pest megyei nyílt fedett pályás serdülőversenyen, illetve a veterán országos bajnokságon vettek részt. Három héttel a korosztályos fedett pályás bajnokság előtt újabb lehetőség adódott a serdülő atléták részére, hogy kvalifikációs eredményt érjenek el. A március 6-ai versenyre az első 16-ot hívják meg a ranglistáról, és mivel Szeged nem tud ilyen jellegű atlétikai versenyt rendezni, újból a fővárosba utaztak városunk titánjai. A serdülő trió (Kardós Bálint, Szaszkó Dominik, Szabó Luca) mellé Hallósy Zsolt (39) is társult, aki gyermekei révén került kapcsolatba az atlétikával. A közel egy hónapja szorgalmasan tréningező apuka, aki élete első fedett pályás versenyére készült, a 40 év alattiak 60 méterén állt rajthoz. A szenior atléták részére minden futószámban időfutamokat rendeztek, így az első futás már döntővel ért fel. Az M35-ben hét induló volt, köztük két szegedivel: Menyhárt Zoltán tanítványának apukájával és az egykori kiváló atlétával, Süli Péterrel. Zsolt élete első versenyén a 4. helyen végzett 8,03-as eredménnyel, ami a rossz rajtnak és a rutintalanságnak köszönhető. Serdülő atlétáink mindhárman 1000 méteren rajtoltak, és a kiváló futásnak köszönhetően mindenki egyéni legjobbját érte el. Kardos Bálint, aki névnapját ünnepelte, a dobogó tetején az aranyérmet vehette át. Legközelebb Békéscsabán versenyeznek a titánosok, majd egy-két fővel nagyobb létszámmal irány a korosztályos bajnokság!

Eredmények:

Serdülő fiú (13) 1000 méter: Kardos Bálint 3’15,35, egyéni csúcs, 1. helyezés; Szaszkó Dominik, 3’15,98, egyéni csúcs, 2. helyezés Serdülő leány (14) 1000 méter: Szabó Luca 3’19,86, egyéni csúcs, 2. helyezés Veterán OB M35 60 méter: Hallósy Zsolt 8,03s, 4.helyezés A serdülők edzői: Farkas István és Menyhárt Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.