Sport

Szegedi biliárdosok a csapat vb-n

Szegedi biliárdosok a csapat vb-n

2010. január 29., péntek
Szegedi biliárdosok a csapat vb-n

Két szegedi játékos szerepel szombattól a biliárdcsapat-világbajnokságon Hannoverben. A Szegedi Biliárd SE versenyzői pénteken utaztak Németországba.

A magyar biliárdválogatott pénteken utazott el a csapat-világbajnokságra a németországi Hannoverbe. A négytagú együttesbe két játékos is bekerült a magyar bajnok Szegedi Biliárd SE-ből. A ranglistavezető

Bezdán Attila

és a hetedik helyezett

Antal Gábor

mellett

Ágics László

(Pirat Budapest) és

Hazay Máté

(Modena Budapest) küzdhet a világ legjobb biliárdosaival. A magyar Biliárd Szövetség, pool biliárd szakág főtitkárától,

Ágics Lászlónétól

megtudtuk, hogy az először kiírt csapat vb-n 40 ország 300 top játékosa vesz részt. „Óriási mezőny jött össze Hannoverben, aki a világon ebben a szakágban számít, ott lesz Németországban” – mondta a főtitkár. Az egy hétig tartó világversenyen 8-as, 9-es és 10-es játékban szerepelnek a csapatok. Minden válogatottból két játékos vesz részt a 9-esben és a 10-esben, illetve az egész csapat játszik a 8-asban- tudtuk meg a főtitkártól. Hannoverben megtartották a sorsolást is, a magyarok a dánokkal kezdenek. A szegedi Antal Gábor szerint, aki a magyar válogatott csapatkapitánya, a dánoknak jó eredményeik vannak, de legyőzhetők. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a szövetség vezetői engem választottak csapatkapitánynak. Nekem ez a második nagy nemzetközi versenyem és szeretném meghálálni a bizalmat. A többiek nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkeznek, de bízom magamban, és úgy érzem, az elvárásoknak megfelelek” – nyilatkozta Antal Gábor, aki csak azért a hetedik a magyar ranglistán, mert 2008-ban és 2009 tavaszán nem indult egyéni versenyen. Csak tavaly ősszel kezdte ismét gyűjtögetni a ranglista pontokat. Bezdán Attila mögött összetettben magyar bajnoki ezüstérmet szerzett és ő is a szegedi sikercsapat tagja. „Minél tovább szeretnénk jutni a vb-n. Ha a nyolcba kerülnénk, nagy siker lenne. Két nagy favoritja van a világbajnokságnak, a németek és a Fülöp-szigetiek” – latolgatta az esélyeket a csapatkapitány, aki tagja volt a tavalyi Európai csapatkupán sikeresen szerepelt magyar együttesnek. Hazánk válogatottja 20 együttes közül az 5. helyet szerezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.