Sport

Kosárlabda: Szedeák-erődemonstráció Debrecenben

Kosárlabda: Szedeák-erődemonstráció Debrecenben

2010. január 24., vasárnap
Kosárlabda: Szedeák-erődemonstráció Debrecenben

Végig vezetve, nagyszerű játékkal győzött a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a Debrecen otthonában a férfi kosárlabda NB I/B vasárnapi mérkőzésén. A hajdúságiak örülhettek, hogy megúszták ötvenpontos verés alatt a listavezetővel szemben. A meccs alakulását nyomon követhették portálunkon.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 13. fordulójában:

Debreceni Egyetem KE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 67-110 (27-37, 19-27, 13-33, 8-13).

Debrecen, vezette: Balogh L., Fodor A. Szeged: Vida 10, Simándi 17/9, Molnár M. 13/3, Tanács 16, Gémes 12/3. Csere: Kovács D. 20, Rezák 4, Nyilas 13/9, Molnár B., Szabad 5/3, Mészáros, Rozs. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. A Debrecen legjobb dobói: Balogh A. 19/6, Vas V. 18. Bonifert Domonkos:

"Igazi csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést, minden elismerésem a srácoké. Nagyon örülök neki, hogy a megbeszélteket maximálisan betartották, elsősorban védekezésben, de támadásban is. Valódi csapatmunka eredménye a siker abban az értelemben, hogy játékosaim sokat kommunikáltak és nagyszerűen segítették egymást a pályán, s a padról is biztatták társaikat. Önmagáért beszél, hogy mindössze 21 pontot kaptunk a második félidőben, s a pontjaink eloszlása is igen egyenletes. A következő találkozókra nézve az a mai este fontos tanulsága, hogy ha hozzáállásunk, mentális felkészülésünk továbbra is legalább ilyen jó lesz, akkor a játék is sokkal gördülékenyebben megy."

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a következő fordulóban

január 31-én (vasárnap) 18 órától a Tiszaújvárosi Phoenix KK-t fogadja majd az újszegedi sportcsarnokban.

A 13. forduló eredményei:

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Jászberényi KSE 56-82 Óbudai Kaszások – EnterNet Vásárhelyi KS 77-84 Újbuda TC – Bajai Bácska FKE 59-84 Nagykállói KE – EKF Hész Eger vasárnap 16.00 Kecskeméti Főiskola – Szolnoki Főiskola Olaj KK vasárnap 17.00 Debreceni Egyetem KE – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 67-110

Élő közvetítésünket itt olvashatják el újra:

IV. negyed: 8-13

Túl a százon a Szeged, Vida kosarával már a negyedik negyed elején elérte az álomhatárt az éllovas! A jó támadójátékot a kiváló védekezéssel alapozzák meg Molnár Miklósék, sokszor még a félpályán sem tudja áthozni a labdát a Debrecen. Mészáros János is beszállt, a kulcsemberek pihenhetnek majd a záró percekben. Az utolsó öt percet Szabad, Molnár B., Rozs, Kovács D., Mészáros összeállításban játssza csapatunk. A debreceniek annak ellenére is képtelenek kosarat szerezni, hogy Bonifert Domonkos teljesen felforgatta alakulatát. Szabad István viszont elemében van, egy triplát ziccerrel fejel meg. 3 perccel a vége előtt 108-61-re vezet a Szedeák. A vége pedig magabiztos, 110-67-es siker lett egy olyan mérkőzésen, melyet a listavezető az első perctől az utolsóig maximálisan komolyan vett. A Szeged pontszerzői: Kovács D. 20 (6 lepattanó), Simándi 17/9, Tanács 16, Nyilas 13/9 (10 lepattanó), Gémes 12/3 (5 assziszt, 5 szerzett labda), Molnár M. 13/3, Gémes 12/3, Vida 10 (5 lepattanó, 5 szerzett labda, 3 assziszt), Szabad 5/3, Rezák 4. A mezőnyből 54 százalékkal céloztak a vendégek, 35-28-ra nyerték a lepattanócsatát, s 22 szerzett labdájuk is mindenképpen dicséretes!

III. negyed: 13-33

A nagyszünetet követően is ott folytatta a Szeged, ahol abbahagyta: Tanács duplájára, Nyilas triplájára, majd Molnár kettesére nem érkezett válasz. A 23. percben 71-46-os vendégelőnyt mutat az eredményjelző. Továbbra sem kell túlságosan izgulnunk, sőt, a hazai publikum is a Szeged nagyszerű megmozdulásainak tapsolhat. A védekezésünk egyre keményebb és fegyelmezettebb, a támadójátékunk pedig szinte kifogástalan, szépen elosztják a pontokat a fiúk. A 28. percben már 86-57-re vezetünk. Nincs jobb szó: gálázik a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák! Simándi kosarai után csaknem 40 pont az előny a negyed végén, 97-59! A Szeged pontszerzői: Simándi 17, Kovács, Tanács 16-16, Nyilas, Molnár M. 13-13, Gémes 12, Vida 8, Rezák 2. Mezőnyből továbbra is fantasztikusan dobnak a Bonifert-legények, 64 százalékon állnak.

II. negyed: 19-27

Kovács Dávid bátor, ponterős játékával tartja tízpontos előnyét a Szedeák. Rezák és Nyilas István is a pályán, 36-46 az állás a 13. percben. Simándi továbbra is remekel kintről, újabb triplát süllyesztett el, s Kovács Dáviddal sem bírnak a hazaiak. 51-40-es vezetésénél zónára állt át a Szedeák. A zóna bizony megfogta a debrecenieket, a Szeged pedig száguld: Nyilas két, Simándi egy trojkát ért el, Kovács Dávid alig-alig tud hibázni, s sorra tépi le a támadólepattanókat. Tanács Attila emberről talált be a 18. percben, 21 ponttal(!) vezetünk: 64-43. Már a meccs ezen szakaszában lehetőséget kap a debütáns Molnár Bence! Pontszegény végjátékot követően 46-64-nél fordulnak a csapatok. A Szeged pontszerzői: Kovács D., Tanács 12-12, Simándi 12/6, Gémes 10/3, Vida 8, Nyilas 6/6, Molnár M. 4. A Debrecen legjobbjai: Balogh 12/3, Vas V. 12. Figyelemreméltó, hogy Tanács Attiláék 69(!) százalékkal tüzeltek a mezőnyből az első húsz percben. 35 kísérletből 24 talált utat a gyűrűbe, 10 triplakísérletből 5 volt sikeres. A lepattanók terén is 17-10-re vezet a Szeged.

I. negyed: 27-37

Jól kezdte a mérkőzést Tanács Attila, aki második fellépésén már a kezdőben kapott helyet. Ő szerezte a Szedeák első hat pontját, majd Simándi és Molnár duplájának örülhettek a társak. A Debrecent Kaluha két triplája tartja versenyben, a 4. percben 10-9-re vezetnek a szegediek. Gémes Lecsó is megrázta magát, remek centergóljait Molnár, majd Vida kosara követte. A 6. percben 13-19-nél időt kért a DEKE. Ez sem használt azonban, sem az, hogy zónavédekezésre váltott a vendéglátó. A Szedeák okosan járatja a labdát, megkeresi a dobóhelyzetet. Simándi triplával törte meg a zónát, majd Vida talált be, 19-30. A 9. percben cserélt először Bonifert Domonkos: Tanács helyére Kovács Dávid érkezett. A negyed végén Gémes Lecsó is elhelyezett egy hármast a gyűrűben, 27-37-nél mentek pihenni a csapatok. A Szeged pontszerzői: Gémes 10, Tanács és Vida 8-8, Simándi 7, Molnár 4. A támadójátékkal maximálisan elégedett lehet a szegedi vezetőedző, a 27 kapott pont viszont kicsit soknak tűnik, nem ártana jobban odafigyelni a védekezésre. Nem a szokott helyszínen rendezik a mérkőzést, hiszen a Debrecen nagycsarnoka a futsal Eb miatt foglalt. A csapatok így a Tóth Árpád Gimnáziumban mérik össze tudásukat. A vendégek alaposan kielemezték a hajdúságiak játékát, ismerik erényeiket. A DEKE múlt héten Szolnokon tudott győzni, tehát nem vár egyszerű összecsapás a listavezetőre. A Szedeák kezdőötöse: Vida, Simándi, Molnár, Tanács, Gémes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.