Sport

Vízilabda: Kotor nyerte a vízilabda Szuperkupát

Vízilabda: Kotor nyerte a vízilabda Szuperkupát

2009. december 20., vasárnap
Vízilabda: Kotor nyerte a vízilabda Szuperkupát

A Primorac Kotor nyerte a vízilabda Szuperkupát, miután hazai környezetben 8-6-ra legyőzte Szeged Betont. A mérkőzést Montenegróban játszották, az Euroliga-győztes Kotor otthonában. A hazai szurkolók dicsérték a szegedi együttest.

Festői környezetben, a montenegrói Kotorban játszották a vízilabda Szuperkupát. Az Euroliga- és a LEN Kupa-győztese csapott össze a tengerparti városban, amely a világörökség része és egyben egyetemi város is. Mindössze 15 ezren élnek Kotorban, de a településnek nem akármilyen fedett uszodája van, ha kell háromezer nézőt is bezsúfolnak. A Primorac Kotor – Szeged Beton összecsapáson nem voltak ennyien, de a hangulatra most sem lehetett panasz. A szegediek nem feltartott kezekkel utaztak a Belgrádból mindössze 45 percnyi repülőútra lévő Kotorba. Azzal a szándékkal ugrottak vízbe, hogy megszakítják a Szuperkupákon szokásos Euroligások győzelmi sorozatát. Na erről gyorsan le kellett mondaniuk a szegedi pólósoknak, mert a világklasszis magyar játékosokkal,

Kiss Gergellyel

és

Steinmetz Ádámmal

felálló kotoriak a félidőben már 4-1-re vezettek. A szünet után a montenegróiak talán már ünnepeltek, azonban Molnárék varázsütésre sokkal jobban pólóztak, mint az első 16 percben. Kétszer is egyenlíthetett volna a Szeged Beton, négynél és ötnél is utolérhette volna a kotoriakat. A hazai nézők biztatásától támogatott Euroliga-győztes mindig újítani tudott és a Szeged hiába próbált meg mindent, nem tudta megfordítani a mérkőzést. Kotori vélemények szerint a szegediek méltó ellenfelek voltak, dicsérték

Molnár Tamást

és kiemelték

Török Béla

játékát.

Férfi vízilabda Szuperkupa

Primorac Kotor – Szeged Beton 8-6 (3-1, 1-0, 2-3, 2-2)

Kotor, 1500 néző. Vezette: Borell (spanyol), Stavropoulosz (görög).

Kotor:

Radics - Brguljan 3, Kiss G. 2, Azevedo 1, Milics 1, Steinmetz Á. 1, Pavlovics. Csere: Uros, Petrovics, Trajkovics, Draskovics, Setka.

Edző:

Ranko Perovics.

Szeged Beton:

Baksa – Török 3, Vindisch 1, Komlósi, Molnár T. 1, Juhász Zs., Lehmann. Csere: Varga P. 1, Kayes, Somogyi, Busila, Ágner.

Edző:

Kásás Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.