Sport

Kosárlabda: 43 pontos Szeviép-vereség

Kosárlabda: 43 pontos Szeviép-vereség

2009. december 9., szerda
Kosárlabda: 43 pontos Szeviép-vereség

A papírformának megfelelően nagyon kikapott Moszkvában a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. Az Euroliga-mérkőzésen az oroszok 94-51-re nyertek.

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a Szpartak Moszkva otthonában játszott Euroliga mérkőzést. A találkozó abszolút esélyese a házigazda orosz együttes volt. A világklasszisokkal tűzdelt csapat ellen nem volt egy pillanatnyi esélye sem a szegedieknek.

Bencze Tamás

együttesének tulajdonképpen kötelező volt lejátszani a meccset és gyorsan elfelejteni. Bár már az is élmény egy magyar kosárlabdásnak, ha a világ legjobbjai ellen játszhat. A szegedi stabil csapatból hiányzott

Fürész Emőke

, aki influenzás. A mérkőzésre jellemző volt a hatalmas orosz fölény, bár az első negyedben még csak öt pont volt a különbség. A második 10 percben az oroszok bemutatták, hogyan kell játszani női fronton a kosárlabdát és elhúztak 24 ponttal. Ezután, már csak az volt kérdés, hogy a Moszkva megdobja-e a 100 pontot. Nem ment, viszont a Szeviép eggyel átlépte a félszázat. Érdekesség, hogy míg az oroszok 70 százalékkal dobtak távolról, addig a szegediek csak 10 százalékot produkáltak. A kétpontosoknál már nem volt ekkora a különbség, orosz oldalon a dobások 63 százaléka ment be a gyűrűbe, míg a magyar próbálkozásoknak a 42 százaléka. A Szeviép Szeged legközelebb jövő csütörtökön játszik Euroliga-mérkőzést a lengyel Gdyniával az újszegedi sportcsarnokban.

Női kosárlabda Euroliga

Szpartak Moszkva (orosz) - Szeviép-Szeged 94-51 (15-10, 29-10, 24-16, 26-15)

Szpartak Moszkva:

Taurasi 24, Fowles 8, Jekabsone-Zogota 7, McCarville 6, Lawson-Wade 2. Csere: Korstin 11, Karpunina, Osipova 2, Miller 9, Vieru 8, Petrovics 9, Cherepanova 8. Edző: Pokey Chatman.

Szeviép-Szeged:

Németh 17, Sipaviciute 13, Ciglar 9, Zserzserunova 4, Horváth 2. Csere: Laczi 4, Vincze 2, Russai, Lengyel, Tóth. Edző: Bencze Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.