Sport

Környei Bence próbajátékon a Puskás-akadémián

Környei Bence próbajátékon a Puskás-akadémián

2009. december 15., kedd
Környei Bence próbajátékon a Puskás-akadémián

A Rendőr TE-SZVSE 15 éves labdarúgója, Környei Bence próbajátékon vett részt a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián. A szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanulója tíz éve kezdte a labdarúgást és nagy álma, hogy Felcsúton folytassa pályafutását.

Azok a magyar gyerekek, akik komolyan veszik a labdarúgást, és tehetségük van a világ legnépszerűbb játékához, nagyon sokat álmodnak a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiáról. A felcsúti labdarúgóbázison minden adott, hogy a tehetséges futballisták kibontakozzanak és tanuljanak. Természetesen nem mindenki kerülhet be az akadémiára. A szegedi Rendőr TE-SZVSE 15 éves labdarúgójának,

Környei Bencének

nagy esélye van, hogy ősztől az ország legjobbjai között sajátítsa el a labdarúgás fortélyait. Bencére már többször felfigyeltek a szakemberek, legutóbb a Premier Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótorna Csongrád megyei fináléjában szeptember végén hívta fel magára a figyelmet teljesítményével. Csörrent is a telefon, és meghívót kapott a felcsúti próbajátékra. „Nagy izgalommal vártam a meccset. Huszonnégy játékost hívtak meg, két csapatra osztottak bennünket és meccset játszottunk. Az első félidőben szokatlan poszton, jobb lábas létemre balhátvédben kaptam helyet. Azt hiszem, jól megoldottam a feladatot. A második játékrészben már a megszokott helyemen, középső védőben szerepeltem” – mesélt Környei Bence a felcsúti fellépésről. Hozzátette: a mérkőzés 1-1-gyel fejeződött be, és az volt a feltűnő, hogy a pálya széléről senkinek sem kellett magyarázni, mindenki tette a dolgát. A srácokat hat edző figyelte és jó néhányuk neve bekerült a noteszbe. Egyelőre nem tudni, kik szerepelnek a jegyzetfüzetekben. A 10 éve futballozó Bence úgy érzi, minden esélye megvan, hogy valóra váljon nagy álma. „Annyit tudok, hogy tavasszal lesz még egy rosta, és azután dől el, hogy szeptembertől, ki mehet Felcsútra. Addig is nagyon dolgozok és továbbiakban is arra törekszem, hogy az edzéseken a maximumot hozzam ki magamból” – mondta a Deák Ferenc Gimnázium speciális angol tagozatos tanulója, aki azon még nem gondolkodott, hogy tanulmányait hogyan folytatja. Édesapja,

Környei Béla

viszont már tájékozódott. „Ha a fiam bekerül a Puskás akadémiára, akkor is folytathatja természetesen tanulmányait. Kicsit szokatlan a tanulmányi rend, azt hiszem hetente egy napot járnak iskolába, majd a tanárok a felcsúti tanulóházba mennek órákat adni. Nagyon sokat köszönhetünk edzőjének, Hágelmann Endrének, aki régóta egyengeti fiam pályafutását. Azt is tudom, hogy nagyon nehéz bekerülni az akadémiára, de könnyen ki is lehet esni. Csak annak van ott a helye, aki teljesít. Soha nem az volt a célunk, hogy a fiunkból futballistát neveljünk, de ha már az elmúlt tíz év alatt ilyen szépen fejlődött, akkor meg kell adnunk a lehetőséget, hogy kamatoztassa tudását” – magyarázta az édesapa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.