Sport

A kotori tengerparton Szuper Kupa-mérkőzést játszik a Szeged Beton

A kotori tengerparton Szuper Kupa-mérkőzést játszik a Szeged Beton

2009. december 19., szombat
A kotori tengerparton Szuper Kupa-mérkőzést játszik a Szeged Beton

A montenegrói Kotorba utazott a Szeged Beton vízilabdacsapata, ahol a helyi együttessel a Szuper Kupáért mérkőzik. A Primorac Kotor a Bajnokok Ligája győztese, míg a Szeged Beton a LEN-kupa védője. A találkozót a tengerparti város háromezres fedett uszodájában bonyolítják le.

A világ egyik legszebb helyére, a montenegrói Kotorba utazott a Szeged Beton vízilabdacsapata. Az amerikai médiák Montenegrót besorolták a top-úticélok közé, megjegyezve, hogy az ország érintetlen fehér homokos strandjai és a középkori települések a legérdekesebb turisztikai célállomások lehetnek. Az interneten megjelent amerikai CNN-cikk szerint a „legforróbb”, vagyis a három top-úticél Colorado, Kína és Horvátország, de erős konkurenciájuk Montenegró, Miniapolis és Mongólia. Mégsem nyaralni utazott a szegedi póló csapat Montenegró gyöngyszemébe, Kotorba, hanem Szuper Kupa-mérkőzés vár vasárnap Kásás Zoltán együttesére. „Nagyon kemény mérkőzést szeretnénk játszani. Ugyanolyan fontos a találkozó nekünk is, mint a Bajnokok Ligáját nyert Kotornak. A Szuper Kupát eddig mindig a Bajnokok Ligáját nyert együttes hódította el. Megpróbáljuk a sorozatot megszakítani. Nem gálázni utazunk a montenegrói tengerpartra, presztízsmeccset szeretnénk játszani” – mondta a szakvezető. A Primorac Kotor nagyon erős csapat, montenegrói és külföldi világsztárokra épül az együttes. Többek között második éve Kotorban játszik Kiss Gergő, a magyar válogatott világklasszisa. Kisst imádják Kotorban, amikor megnyerték a Bajnokok Ligáját, és az óvárosban tízezer szurkoló ünnepelte a pólósokat, a legnagyobb üdvrivalgás akkor tört ki, amikor a háromszoros olimpiai bajnok Kisst szólították a színpadra. Kotor kultúrváros, a világörökség része, mindössze 15 ezren élnek a tengerparti fjordban, de a településnek mégis háromezres fedett uszodája van, és két kiváló pólócsapata. Ha a kotori öblöt tekintjük, akkor elmondhatjuk, hogy 40 kilométeren belül öt olyan vízilabdacsapat van, amely jegyzett Európában. Bizonyára ebből is érzékelhető, hogy mennyire szeretik az országban és Kotor környékén a vízilabdát. Montenegróban az emberek nagyon barátságosak, szeretik a külföldieket, különösen a magyarokat, hiszen országunk az osztrákok után másodikként ismerte el Montenegró függetlenségét. Ugyanakkor, mint a déliek, heves vérmérsékletűek, ha valami nem tetszik, kinyilvánítják. A nyári ünneplés közben, amikor Kotor polgármesterasszonya lépett színpadra, egyszerűen,jégkockával dobálták meg a szurkolók, mert a város nem támogatta kellőképpen a csapatot. Kotorban nyilvánvalóan most is ünnepre készülnek, biztosak abban, hogy nyernek. Tudni illik azt is, hogy a montenegróiaknak az önbizalmuk is nagy, ami a mérkőzések nehéz pillanatain átsegítik a csapatokat. És ami nem elhanyagolható, sok olyan vállalkozó van, aki áldoz a sportra. Persze megtehetik, hiszen az ingatlaneladásokból egyesek óriási vagyonokat szereztek. Három év után például elkészül a hollywoodi színészházaspár Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas otthona Kotortól 15 kilométerre, Perastban. Biztosan nem fillérekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.