Sport

Női vízilabda: nincs meg az újabb Universitas-siker - FOTÓK!

Női vízilabda: nincs meg az újabb Universitas-siker - FOTÓK!

2009. november 9., hétfő
Női vízilabda: nincs meg az újabb Universitas-siker - FOTÓK!
A szegedi szurkolók bíztak benne, hogy a szombati győzelem doppingolja majd a helyi pólós lányokat, s a hétfői mérkőzésre is kitart a lendület, ám az Universitas ezúttal pontatlanul pólózott, így a vendég juniorválogatott elcsente előlük a három pontot. Kettős mérkőzést játszottak hétfőn a válogatott fiatalok: Csongrád megyei túrájuk délelőtt egy 15-3-as vereséggel indult Szentesen, majd délután az Universitas Szeged várt rájuk. Az az újoncegyüttes, mely szombaton a Honvéd-ELTE Póló ellen megszerezte első győzelmét a bajnokságban, így igencsak kiváló hangulatban készült az újabb fellépésre. Aki arra számított, Dalmádyék könnyedén elbánnak az elcsigázott vendégekkel, hamar csalódnia kellett: a válogatott nemhogy fáradt, széteső, hanem összeszedett és céltudatos vízilabdával kezdett. 3-0-ra meg is nyerték az első negyedet, állva hagyva a meglepett hazaiakat. A második nyolc percben zárkózott a Tisza-parti gárda, köszönhetően elsősorban Dalmády Szandra – írd és mondd – négy találatának. Ezek közül kettőt ötméteresből, kettőt pedig akcióból ért el a szegedi pólós, 5-1-ről 5-4-re hozta föl ezzel csapatát a nagyszünetre. A fordulást követően sem változott a játék képe, de a bírók felfogása sem. Egészen elképesztő: a fehér ruhások tizenegy(!) alkalommal ítéltek ötméterest a találkozón. Ami a jó hír, hogy az Universitas végre remekül élt a lehetőségekkel, egy büntetőt sem hibázott, míg a vendégek hatból egyet rontottak. A harmadik negyed elején Miklós Dórának sikerült egyenlítenie, ám azt követően kisebb hullámvölgybe került az újonc. 8-5-re lépett meg a látogató, s innen már nem is volt visszaút. 9-6-ra, majd 11-8-ra is vezettek a fiatalok, a legvégén még szépíteni tudott ugyan a Szeged, de erőfeszítései így sem értek pontot. Lakó Gábor tanítványai sajnos túl sok hibát követtek el ahhoz, hogy kivívják legalább a döntetlent ezen a napon. A következő fordulóban megyei rangadóra kerül majd sor: november 28-án (szombaton) 18 órai kezdettel a Hungerit-MetalCom-Szentesi VK-t fogadja az Universitas az újszegedi sportuszodában. Mit mondjunk, nem lesz könnyű meccs...

A női vízilabda OB I/A 6. fordulójában:

Héraklész I. Utánpótlás-válogatott – Universitas Szeged 11-10 (3-0, 2-4, 4-2, 2-4). Újszegedi sportuszoda, 100 néző, vezette: Füzesi, Marnitz. Szeged: Gundl – Lengyel Dorottya 1, Hajdú, Dalmády P. 1, Dalmády Sz. 5, Miklós 1, Hegedűs. Csere: Lengyel Dominika, Kuczora, Fabó 2, Lengyel A. Vezetőedző: Lakó Gábor. Juniorválogatott: Szepesváry – Balázs, Illés 3, Antal 3, Miskolci 2, Adamik 1, Kumi 1, Farkas, Gémes, Kökény 1, Mészáros, Vályi. Edzők: Kelemen Attila, Tim Gábor. Gól emberelőnyből: 7/3, ill. 8/1; ötméteresből: 6/5, ill. 5/5. Lakó Gábor: „Sajnos nem voltunk elég pontosak, sok hibával játszottunk, ellenfelünk pedig kegyetlenül kihasználta ezeket. Ha kicsit jobban figyelünk, másként is alakulhatott volna az eredmény.”Az 5. forduló hétfői meccsén: Héraklész I. Utánpótlás-válogatott – Hungerit-MetalCom-Szentes 3-15 A bajnokság állása: 1. BVSC-Zugló 15 pont, 2. Szentesi VK 13 pont, 3. Dunaújvárosi Főiskola 11 pont, 4. ZF-Eger 10 pont, … 7. Universitas Szeged 4 pont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.