Sport

Jégkorong: gólzáporos Volán-vereség – FOTÓK!

Jégkorong: gólzáporos Volán-vereség – FOTÓK!

2009. november 23., hétfő
Jégkorong: gólzáporos Volán-vereség – FOTÓK!
Harmadik mérkőzésén is vereséget szenvedett a jégkorong OB I/B idei pontvadászatában a szegedi Tisza Volán SC csapata. Kalocsa László tanítványai nem bírtak közönségszórakoztató találkozón maradtak alul a Dab.Doclerrel szemben hazai környezetben. A MAC Népstadion elleni 5:3-as vereséget követően a második fordulóban Hajdú-Biharba utazott a Tisza Volán SC. Maslacék nem bírtak a Debreceni HK-val, 11-5-re kaptak ki. A harmadik játéknapon ismét hazai jégen mérettettek meg a Tisza-partiak, vasárnap a Vargyas László vezette Dab.Docler-Jégtörők érkeztek Szegedre. Nem indult jól a találkozó, hiszen az első tíz perc elteltével két, azonos létszámból szerzett góllal 2-0-ra húztak el az esélyesebb vendégek. Szerencsére a 17. percben Egyed Máténak sikerült a látogatók ketrecébe juttatnia a korongot, így az első harmad végén lőtávolon belül maradtak a Kalocsa-legények. A második játékrészben aztán valóságos góleső hullott, hét alkalommal kellett maguk mögé nyúlniuk a portásoknak. Virág Tamás két emberelőnyös találatával meglépett a Dunaújváros, de a Szeged nem adta meg magát: Ódry Tamás és Ress Dániel ugyancsak létszámfölényes helyzetben mattolta Sonkoly Dávidot, 4:3-ra zárkózott a házigazda. Mielőtt túlságosan örülhettek volna a szegedi nézők, másfél perc leforgása alatt megint kétszer köszönt be a Dunaújváros. Cserélt is Kalocsa László mester, Molnár EriketFlekkenstein Szabolcs váltotta a kapuban. Ambrus András gólja adott reményt az utolsó felvonásra, 6:4-gyel vonultak öltözőbe a csapatok. A harmadik harmad stílszerűen Virág Tamás harmadik góljával indult, melynek révén hárommal ment a Dunaújváros. Ambrus ugyan másodszorra is beköszönt, de az utolsó (két) szó megint csak a favorité volt: a Dab.Docler-Jégtörők 9-5-ös győzelemmel távozott a Tisza partjáról. A következő fordulóban, december 6-án (vasárnap) 15 órától a Debreceni HK ellen játszik majd a Volán a szegedi műjégpályán.

A jégkorong OB I/B 3. fordulójában:

Tisza Volán SC – Dab.Docler-Jégtörők 5:9 (1:2, 3:4, 1:3). Szeged, vezette: Varjú, Ferencz, Akli. Szeged: Molnár E. – Ress, Rózsahegyi Á., Varga D., Egyed M., Ódry, Mohai, Lippai B., Ambrus, Maslac, Bosnyák, Hídvégi, Szabó R., Wéhli, Máté, Flekkenstein (kapus). Edző: Kalocsa László. Gólszerzők: Egyed (16:34), Ódry (30:11), Ress (31:22), Ambrus 2 (33:35, 47:16), illetve Mekler 3, (05:42, 32:52, 50:09) Virág T. 3 (25:59, 27:49, 44:52), Jelinek (09:26), Szepessy (31:49), Nagy (49:44). Kiállítások: 22, illetve 20 perc. A másik mérkőzésen: MAC Népstadion – Debreceni HK 4:3. Az állás: 1. MAC Népstadion 8 pont (14-10), 2. Debreceni HK 6 pont (19-13), 3. Dab.Docler-Jégtörők 4 pont (17-15), 4. Tisza Volán SC 0 pont (13:25).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.