Sport

Labdarúgás: gólzáporos kék-fekete siker Szatymazon

Labdarúgás: gólzáporos kék-fekete siker Szatymazon

2009. november 1., vasárnap
Labdarúgás: gólzáporos kék-fekete siker Szatymazon

Mindenszentek napja igazi feltámadást hozott az FK 1899 Szeged labdarúgócsapatának életében, hiszen egy rangadón sikerült bebizonyítaniuk, hogy mennyire tudnak egymásért küzdeni, és bizony a labdával is jól bánnak. Ezzel a győzelmével a szegediek tovább kapaszkodnak a tabellán, hogy a téli szünetben minél közelebb parkolhassanak az érmeket érő helyekhez…

A két csapat találkozója a tavaszi szörnyű incidens óta – amikor egy magáról megfeledkező szurkoló miatt félbeszakadt a mérkőzés – mindig presztízsmeccs. Most is így történt. Vérbeli rangadó tanúja lehetett a körülbelül 50 fős szegedi ultrasereg. Volt minden, ami egy ilyen mérkőzéshez kell. A hazaiak számára megítélt tizenegyesek, kiállítás a vendégektől, kemény összecsapások és természetesen sok gól. A játékos-edző

Hüvös Gábor

góljával szerezte meg a vezetést a Szeged az első félidő derekán. Pár perc múlva egalizálni tudott a Szatymaz. Innentől kezdve azonban egyértelműen az FK-ról szólt a mérkőzés. Jól játszott a csapat. A szünet előtt megnyugtató előnyre tett szert, ráadásul több helyzet is kimaradt. Fordulás után forró perceket éltek át a kék-feketék.

Havas

utolsó emberként elkövetett szabálytalanságát piros lappal és tizenegyessel büntette a játékvezető. Az FK azonban nem zuhant össze. A mérkőzés legjobbjának, a gólkirályi címre is esélyes

Ács

találatainak köszönhetően a Szeged kétgólosra növelte a különbséget. A hazaiak egy újabb, jogosan megítélt büntetővel még szépítettek. Összességében elmondható, hogy megérdemelten győztek a Hüvös-tanítványok, a játék minden elemében jobbak voltak.

A megyei II. osztály Homokhát csoport 12. fordulójában:

Szatymaz – FK 1899 Szeged 3-4 (1-2). Szatymaz, vezette: Kószó.

Szatymaz:

Pölös N. – Gyuris (Fischer 50’), Kormos, Baranyi, Pölös G.. (Paszternák 63’), Maróti, Farkas (Molnár 62’), Toldi, Szél R., Gémes, Illyés. Edző: Polgár Attila.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Fodor L., Havas, Hüvös, Nagy, Fodor I., Halász (Lednitzky 86’), Szél T., Ács, Turján, Meszes. Játékos-edzők: Hüvös Gábor és Lednitzky András.

Gólszerzők:

Szél R., Gémes (2- mindkettő 11-esből) illetve Hüvös, Ács (3).

Sárga lap:

Illyés, Gyuris ill. Fodor.

Kiállítva:

Havas. Hüvös Gábor:

"Az ilyen meccsekért érdemes edzősködni, amikor az ember megtapasztalja, micsoda közösség is az FK. A sorozatos kudarcok után még mindig szépszámú közönség látogatott el a mérkőzésre, a pályán pedig szinte együtt dobbant minden szív. Egy félidőt emberhátrányban játszottunk, hiszen Havast kiállították, és még így is tovább növeltük az előnyünket. Jó lenne, ha a hátralévő két mérkőzést sikerülne behúznunk, hiszen csak öt pontra vagyunk a harmadik helytől. Egy kemény téli alapozással tavasszal meg lehetne erősíteni pozíciónkat az élbolyban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.