Sport

Premier Kupa: a SZVSE nyerte a megyei döntőt

Premier Kupa: a SZVSE nyerte a megyei döntőt

2009. október 3., szombat
Premier Kupa: a SZVSE nyerte a megyei döntőt

A Szegedi VSE U15-ös gárdája jutott be a Premier Kupa kisrégiós fináléjába, miután a Sahin-Tóth Dezső vezette legények az első helyen végeztek az algyői megyei döntőben.

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

A NIKE cég által támogatott Premier Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótorna Csongrád megyei fináléjára kedden került sor Algyőn. A tornán hat U15-ös csapat vett részt, melyeket két hármas csoportba soroltak. Az A jelű csoportban a Szegedi VSE mindkét riválisát biztosan verte – az Újszegedi TC-t 8-0-ra, a Szentest 4-0-ra –, a B csoportban első helyen záró Makó előbb a Hódmezővásárhelynél (2-0), majd a házigazda Algyőnél is jobbnak (9-0) bizonyult – írja a

www.focioltozo.hu.

A helyosztókon a csoportok azonos helyén végzett csapatai mérkőztek egymással. Az ötödik helyet az Újszegedi TC csípte meg az Algyő ellen aratott 3-2-es győzelemmel, a harmadik hely a Szentest 8-0-ra verő Hódmezővásárhelynek jutott. A döntőben a Szeged és a Makó csapott össze: a csatából a vasutasok kerültek ki győztesen, méghozzá 2-0-lal. A SZVSE gárdáját 1995-ös és 1996-os születésű labdarúgók alkották, kiegészülve néhány 1997-es focistával. A fiatalok

Hágelmann Endre, Kakuszi Gyula

és

Marton Gellért

kezei alatt nevelkedtek, s a csapatot

Sahin-Tóth Dezső

vezette Algyőn. Az algyői tornán szerepelt fiatalok közül a szervezők négy játékost választottak ki – név szerint

Környei Bencét

(Szegedi VSE),

Huszka Milánt

(Hódmezővásárhely),

Faragó Bénit

(Makó) és

Graur Demetert

(Makó) –, akik meglátásuk szerint a NIKE manifesztumában megfogalmazott elvek szerinti teljesítményt nyújtottak, és akik majd a sorozat végén (a többi tornán feltűnt tehetséggel együtt) sorsoláson vesznek majd részt, amelynek a fődíja egy NIKE márkájú futballcipő. A Premier Kupát hazánkban tizennegyedik alkalommal rendezik meg. A tornarendszert a teljes országra kiterjesztve bonyolítják le. Minden megyében egy megyei döntőt tartanak hat csapat részvételével, amelyek közül egy jut tovább a kisrégiós (hatmegyés) döntőkbe. Innen az országos fináléba, majd a nemzetközi porondra vezet az út.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.