Sport

Női vízilabda: nem bírt az Egerrel a Szeged

Női vízilabda: nem bírt az Egerrel a Szeged

2009. október 18., vasárnap
Női vízilabda: nem bírt az Egerrel a Szeged

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a női vízilabda OB I/A-ban az újonc Universitas Szeged. A tavaly bronzérmes Egert akár meg is szorongathatták volna a Tisza-parti lányok, ám a támadások befejezésével ezúttal komolyabb gondok akadtak.

A bajnok Dunaújvárosi Főiskolát követően a bronzérmes ZF-Eger várt az Universitas Szegedre a női vízilabda OB I/A-ban, ennél nehezebb rajtot tehát aligha képzelhettek volna

Lakó Gábor

tanítványai. Dalmádyék igyekeztek megnehezíteni a nagyszerű játékosokból álló heveseik dolgát, ám végül nyolcgólos vereséggel távoztak a Bitskey-uszodából. A különbség lehetett volna némileg kisebb is az esélyesebb együttes otthonában, ám

Dalmády Petra

két, testvére,

Szandra

pedig egy ötméterest hagyott kihasználatlanul, de ezeken kívül is számtalan helyzetet hagytak kihasználatlanul a vendégek – hol az egri kapus védett parádésan, hol a lövésekbe csúszott hiba. A 3. fordulóban az Universitas Szeged a BVSC-Zuglót fogadja október 24-én (szombaton) 18 órakor az újszegedi sportuszodában.

Női vízilabda OB I/A, 2. forduló:

ZF-Eger – Universitas Szeged 14-6 (4-2, 3-1, 2-1, 5-2).

Eger, Bitskey-uszoda, vezette: Füzesi, Horváth Cs. Eger: Szabó I. – Antal 2, Ziakova 3, Szeredi, Jenes 1, Flint 2, Czigány 3. Csere: Balla, Bene, Varga R., Rudinszky, Veréb 2, Vályi 1. Vezetőedző: Kelemen Attila. Szeged: Gundl – Lengyel Dorottya, Hajdú, Dalmády P. 1, Dalmády Sz. 4, Miklós, Hegedűs. Csere: Lengyel Dominika 1, Erdélyi, Bordás, Fabó, Lengyel A. Vezetőedző: Lakó Gábor. Gól emberelőnyből: 7/1, ill. 8/3, ötméteresből: 1/1, 4/1. Lakó Gábor:

„Sajnos nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy azt szerettük volna. Az Egernek minden bejött, nekünk szinte semmi. Az nincs benne a játékban, hogy egy gárda három büntetőt is elront. A meccs amúgy jóval szorosabb volt, mint amit a végeredmény mutat, ezért vagyok kicsit bosszús. Játékosaim közül igazából csak Dalmády Szandra teljesítményével voltam elégedett. Nehéz sorozatban vagyunk, bízom benne, hogy a BVSC ellen sikerül megtörnünk a jeget, s megszerezzük első pontunkat, pontjainkat az elitben.”

További eredmények:

Angyalföldi Sportiskola – Honvéd-ELTE Póló 5-8 Hungerit-MetalCom-Szentesi VK – Héraklész II. Utánpótlás-válogatott 20-1 Újpest – Dunaújvárosi Főiskola 10-10 BVSC-Zugló – Héraklész I. Utánpótlás-válogatott: szerdán játsszák


Uszoda

in

Eger

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.