Sport

Kiütötte a Szeged Beton a Szentest a pólórajton - FOTÓK

Kiütötte a Szeged Beton a Szentest a pólórajton - FOTÓK

2009. október 10., szombat
Kiütötte a Szeged Beton a Szentest a pólórajton - FOTÓK
A Szeged Beton – Szentes vízilabda-mérkőzésen a hazai együttes 19-6-ra kiütötte ellenfelét. Rangadóról szó sem lehetett, mert a két csapat között egy osztály különbség volt. A Szeged szinte hibátlanul értékesítette az előnyöket. Nekiesett a Szeged Beton a megyei rangadónak nevezett mérkőzésen a Szentesnek. Alig hangzott el a parton az éljen-éljen, már 4-0-ra vezetett a hazai együttes a férfi a vízilabda ob I. nyitó meccsén. Akkor lettünk figyelmesek a vendég gárdára, amikor Jaksa fél pályáról bevette Baksa kapuját és szépített. A Szeged nem illetődött meg, precízen játszott, legfőképpen jól védekezett, mindhárom szentesi előnyt hárította, és a mezőnyben sem hagyta élni a vendég pólósokat. A második negyed első percében sem maradt adós a góllal a Szeged Beton, Juhász már második ötméteresét értékesítette. A hazai fölényre jellemző volt, hogy a játékvezetők kilenc perc alatt három büntetőt ítéltek a Szentes ellen. A másodikat Török értékesítette. Ugyanakkor a Szeged biztos kézzel használta ki az előnyöket is, míg a Szentes hétből kettőt dobott be az első félidőben, addig Molnárék mind a három adódó lehetőséget precízen megoldották. A hazai gólgyártás nem szakadt meg a második 16 percben sem, Kásás Zoltán igazán elégedett lehetett csapata játékával. Annak ellenére, hogy játékosállományban és felkészültségben is jóval alulmúlta a Szentes a Szegedet, Vargáék egy pillanatra sem vették vissza az iramot. Végig koncentráltan játszottak. Az utolsó negyedre a szegedi vezetőedző Némethet állította a kapuba, aki nem kapott gólt. A szentesi játékosok közül néhányan a találkozó végén elkészültek erejükkel, nem értek fel a támadásokhoz, illetve nehézkesen úsztak vissza védekezni. A Szeged mindezt kihasználta és kedvére lövöldözte a gólokat. A meccs végén már csak annyi volt a tét, hogy Törökék elérik-e a húsz gólt. Ez nem sikerült, de a kilátogatók jól szórakoztak, igaz megyei rangadót nem láttak, mert a Szentes nem nőtt fel a feladathoz.

A férfi vízilabda OB I/A 1. fordulójában:

Szeged Beton - Szentes 19-6 (5-1, 5-3, 5-2, 4-0) Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Németh A., Székely Z. Szeged Beton: Baksa - Török 3, Varga P. 1, Komlósi 1, Molnár T. 2, Juhász 3, Somogyi 3. Csere: Németh Zs. (kapus), Lehmann 2, Ágner 1, Vindisch 1, Busila, Kuncz 1, Szabó G. 1. Edző: Kásás Zoltán. Szentes: Horváth - Torday, Döbrőssy, Jaksa 1, Zsivanovics 1, Szabó L., Éles 1. Csere: Markovics (kapus), Rácz, Varga I. 1, Kasza 1, Araczki, Homonnai, Szabó T. 1. Edző: Vass Sándor. Gól - emberelőny: 8/7 ill. 11/2. Ötméteresből: 3/3 ill. -. Szombaton további egy mérkőzést játszottak, az eredmény: Eger – Pécs 11-4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.