Sport

Asztalitenisz: Döntetlennel folytatta a Floratom

Asztalitenisz: Döntetlennel folytatta a Floratom

2009. október 4., vasárnap
Asztalitenisz: Döntetlennel folytatta a Floratom

A budapesti Wink AC ellen folytatta szereplését a férfi asztalitenisz extraligában a Floratom. A szegediek egy győzelem és egy vereség után most egy döntetlent könyvelhettek el a bajnokságban.

Nem várt könnyű összecsapás a Floratom együttesére szombaton, a pontvadászat harmadik játéknapján, hiszen a fővárosiak az Európa-bajnokságot megjárt

Kosiba Dániel

mellett két ifjúsági válogatott játékossal érkeztek Szegedre. Rosszul indult a találkozó, a Dudás–Kriston-duónak szétszórt játékkal esélye sem volt a Kosiba–Perei kettőssel szemben.

Dudás Róbert

egyesben javított,

Erdélyi Szabolcs

pedig hajszálra állt a bravúrtól, Kosiba végül a döntő játszmában győzött. Kriston hozta a kötelezőt

Palatinus Martin

ellen, így 2-2 állt az eredményjelzőn. Dudás káprázatos játékkal legyőzte a felnőtt válogatott Kosibát, ekkor úgy tűnt, megszerzi a két bajnoki pontot a Szeged. Előbb Kriston Dániel, majd Erdélyi is váratlan vereséget szenvedett, így újra a Winknél volt az előny,3-4. Kriston azonban összeszedte magát, legyőzte Kosibát, Erdélyinek viszont nem ment, így Dudásnak győznie kellett a pontért, amit sérülten meg is tett, így igazságos döntetlennel zárult a forduló rangadója. A Floratom legközelebb október 24-én áll asztalhoz az extraligában, amikor az a Ceglédi VSE I. látogat Szegedre.

A férfi asztalitenisz extraliga 3. fordulójában:

Floratom Szeged AC – WINK AC Vörsas 5-5.

Győztek: Dudás 3, Kriston 2. Eredmények: Dudás–Kriston – Kosiba–Perei 0:3 (-7, -7, -8), Dudás – Perei 3:0 (7, 6, 8), Erdélyi – Kosiba 2:3 (7, -11, -8, 8, -9), Kriston – Palatinus 3:1 (7, 2, -9, 2), Dudás – Kosiba 3:1 (-5, 7, 11, 12), Kriston – Perei 1:3 (-5, 6, -6, -6), Erdélyi – Palatinus 0:3 (-9, -6, -4), Kriston – Kosiba 3:1 (-3, 9, 6, 8), Dudás – Palatinus 3:2 (-9, 2, -9, 4, 5), Erdélyi – Perei 0:3 (1, 9, 11). Lukács Levente játékos-edző: „Fordulatos mérkőzésen nagy lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, főleg annak tükrében, hogy a felnőtt válogatott Kosiba két mérkőzést is veszített.”

Az NB I Keleti csoportjában:

Tiszafüred – Floratom Szeged II. 11-7.

Győztek: Kószó 3, Szollár 2, Tarkó és Tóth S. 1-1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.