Sport

Hátország: nagyszerű Rendőr TE-ezüst Békéscsabáról

Hátország: nagyszerű Rendőr TE-ezüst Békéscsabáról

2009. szeptember 16., szerda
Hátország: nagyszerű Rendőr TE-ezüst Békéscsabáról
Magyar és román gyermek-labdarúgócsapatokkal mérhették össze tudásukat a szegedi Rendőr TE növendékei az elmúlt hétvégén Békéscsabán. A 2000-as korosztály az igen kiemelkedő második helyet szerezte meg a tornán.

A szegedi Rendőr TE 2000-ben, illetve 2001-ben született gyermeklabdarúgói szeptember 11-12-én a békéscsabai EU-GOAL Fesztiválon vettek részt, ahol a magyar csapatok mellett román utánpótlás-nevelő egyesületek 8-9 éves gyermekeivel is összecsaptak. A 2000-es korosztály versenyébe öt együttes adta le a nevezését. A mérkőzéseket a békéscsabai stadion kiváló minőségű műfüves pályáján játszották, így a körülmények mindenféleképpen jó szereplésre adhattak lehetőséget.

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

Már az első meccsen megmutatkozott, hogy a csapat jól felkészült, hiszen meggyőző és mutatós játékkal kezdte a tornát. Ugyan a gólok még elmaradtak, de a mérkőzés iramát a Rendőr TE diktálta. A második találkozóra már kinyílt a gólzsák, a Szarvas alakulata nem bírta a nyomást, lendületes játékkal 8-0-ra nyert a szegedi gárda. A harmadik mérkőzésen a békéscsabai tornákon szinte minden esetben dobogós helyen végző Atletico Arad csapata következett. Itt mutatkozott meg igazán, hogy az RTE 2000-es korosztálya igazi csapattá kezd alakulni. Nem a szép és kombinatív játéké volt a fő szerepe, hanem a küzdelemé, melyből – Prilenszky Géza edző véleménye szerint – ötösösre vizsgázott a csapat. Egymás játékát segítve, hibáit javítva érték el az 1-1-es végeredményt. A hazai gárda ellen ismét a játéké volt a fő szerep. A mérkőzés kezdetén a fiúk magukhoz ragadták az irányítást, és a 4-1-es győzelem mutatja, hogy az edzésen tanultakat remekül adták vissza. A döntőben a szegedi fiatalok ismét összekerültek az aradi csapattal, ahol a 2-1-es vereséggel zárult mérkőzés a második helyet eredményezte. A 2001-es születésű gyermekek a hat csapatot felvonultató csoportban a negyedik helyezést érték el, ami a körbeveréseket figyelembe véve igen tisztes eredménynek mondható.

Eredmények:

2000-es korosztály:

Rendőr TE – Hurrikán FC Szeged 0-0 Rendőr TE – Szarvas 8-0 Rendőr TE – Atletico Arad 1-1 Rendőr TE – Békéscsaba UFC 4-1 A döntőben: RTE – Atletico Arad 1-2 A torna legjobb játékosa címet Godó László (Rendőr TE) kapta.

2001-es korosztály:

RTE – Tisza Volán kék 6-2 RTE – Tisza Volán fehér 0-2 RTE – Atletico Arad 0-1 RTE – Temesvár 1-1 RTE – Békéscsaba 1-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.