Sport

Bronzosak lettek az Eb-n a magyar lányok

Bronzosak lettek az Eb-n a magyar lányok

2009. szeptember 19., szombat
Bronzosak lettek az Eb-n a magyar lányok

Három bronzéremmel térhetnek haza a bokszoló lányaink az ukrajnai Európa-bajnokságról. Két versenyzőnk is hajszállal maradt el a döntőbe jutástól, de a helyszínről tudósító szegedi szövetségi kapitány, Szuknai Zsuzsanna szerint a kevés tétmérkőzés miatti rutinhiány meglátszott a lányok teljesítményén, de azért szépen csillog az a három érem is.

A női ökölvívó-Európa-bajnokság elődöntőjében három ökölvívónk is a szorítóba lépett. A 48 kg-os

Csík Mónika

a ningbói VB 50 kg-os ezüstérmesével küzdött meg a döntőbe jutásért. Az orosz

Elena Savalyeva

ellen Móni végig nagyon taktikusan és fegyelmezetten bokszolt. Ha célzottabban kivitelezte volna az ütéseit, akár a finálé résztvevője is lehetne, így a dobogó harmadik fokára állhat fel.

Ducza Anita

az Európa- és világbajnok

Irina Sinetskaya

ellen lépett a szorítóba a 75 kg-os kategóriában. Anita nem tudta megállítani a nagy ütőerejű és gyors orosz támadásait. Bár végig küzdött, Sinetskaya pontozásos győzelemével végződött a mérkőzés. Ez Anitának és a magyar csapatnak egy újabb bronzérmet jelentett. Az utolsó elődöntősünk, a többszörös Európa- és világbajnok

Kovács Mária

a 81 kg-os súlycsoportban mérkőzött meg a román

Luminita Turcinnal

. Marcsi nem volt elég koncentrált, így nem tudta végrehajtani a megbeszélt taktikát. A román az első menetben egy pont előnyre tett szert, amit végig tudott tartani. A hajrában a magyar versenyzőnek több tiszta találatot sem adtak meg, Turcin viszont növelte pontjai számát, így hárompontos különbséggel ő jutott a döntőbe. Kovács bronzéremmel térhet haza. „Az ökölvívóink teljesítményén nagyon meglátszott a mérkőzéshiány, hiszen egész évben alig volt néhány meccsük, ellentétben ellenfeleikkel. Különösen igaz ez a nemzetközileg is eredményes Eb-elődöntőseinkre, akik otthon szinte egyáltalán nem tudnak éles mérkőzéseket bokszolni, idén pedig mindössze két nemzetközi tornán tudtunk részt venni, amiből az egyik az uniós Eb volt. Ezt figyelembe véve bár lehetett volna jobb is, és sokan biztos többet is vártak, szép eredmény a lányoktól a három bronzérem” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Szuknai Zsuzsanna

szövetségi kapitány

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.