Sport

Legyőzte a Csongrádot a SZVSE-Gyálarét – FOTÓKKAL

Legyőzte a Csongrádot a SZVSE-Gyálarét – FOTÓKKAL

2009. augusztus 24., hétfő
Legyőzte a Csongrádot a SZVSE-Gyálarét – FOTÓKKAL
A Kistelek elleni vereséget követően sikerült a javítás a SZVSE-Gyálarét megyei I. osztályú labdarúgócsapatának: a hét második rangadóját megnyerték Udvari Tamásék. Sűrűnapjai voltak a SZVSE-Gyálarétnek, hiszen másfél hét alatt négy tétmérkőzést játszott le az együttes. Ennek oka, hogy a csapat nagy része e hét hétvégén görögországi túrára utazik, így előrehoztak egy bajnokit is. A magyar kupa megyei selejtezőjének első fordulóját sikerrel vívták meg a vasutasok, s a megye I-ben is győzelemmel rajtoltak, az államalapítás ünnepén azonban beleszaladtak egy kisebb „fülesbe": az aranyéremre aspiráló Kistelek otthonában balszerencsés körülmények között 5-1-re kaptak ki. Nem maradt azonban sok idejük, hogy nyalogassák sebeiket, hiszen vasárnap, a 2. fordulóban az a Csongrád látogatott Gyálarétre, melynek szintén igen komoly tervei vannak ebben a sorozatban. SzerencséreSahin-Tóth Dezső fiatal játékosait nem olyan fából faragták, hogy megkottyanjon nekik egy vereség, maximális lelkesedéssel, odafigyeléssel és lelkesedéssel vetették bele magukat a küzdelembe. A hűvös időben megye I-es szinten remek iramú és színvonalú találkozót láthatott a kilátogató nézősereg. Az első 20-25 percben az iskolai gólyatáborok, nyaralások, eltiltások és még el nem készült játékengedélyek miatt több játékosát (Hegyesi Á., Földeák, Mangó, J. P.) nélkülöző hazai gárda ragadta magához az irányítást, ám kialakított lehetőségeit nem sikerült gólra váltania. A csongrádiak a félidő második felére nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, mezőnyfölénybe is kerültek, deUdvari Tamás hálóját nem tudták bevenni. Érezni lehetett, hogy tipikusan egygólos mérkőzést vív a két nagyszerűen felkészített alakulat, aki tehát fordulást követően megtöri a gólcsendet, három ponttal gazdagodhat. A második félidőben is egyenlő erők csatája dúlt a pályán, maradt a jó iram és a nagy küzdelem. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a két kapus közül Udvarinak volt kevesebb munkája, de ha kellett, bravúrral hárította az ellenfél lövéseit. A 79. percben aztán megszületett a döntés: Simon István nagyszerű távoli lövése talált utat a csongrádi kapuba; 1-0. A hátralévő időben a SZVSE-Gyálarét okosan tartotta a nehezen megszerzett előnyt. Összességében elmondható, hogy a helyenként tetszetősen játszó szegediek megérdemelten arattak győzelmet, melynek értékét növeli, hogy remek ellenfelet fektettek két vállra a vasárnapi rangadón. Látszott, hogy a SZVSE-játékosok túltették magukat a Kistelek elleni vereségen. A bajnokságban most kisebb szünet következik Hegyesi Zsolték számára: legközelebb az 5. fordulóban, szeptember 13-án (vasárnap) 16.30-kor a Szentesi Kinizsit látják majd vendégül.

A labdarúgó megyei I. osztály 2. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Csongrád TSE 1-0 (0-0). Gyálarét, vezette: Kaszala.SZVSE: Udvari – Bacsa, Virág, Rabi (Boros), Szőri, Simon, István, Dürgő (Vígh), Marsal (Bajusz), Hegyesi Zs., Völgyi. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán, Papp Róbert. Csongrád TSE: Bíró – Bánfi, Lévai, Polyák, Lekrinszki, Zsigó (Bárdos), Reinhardt, Somodi, Szepesi (Szeles), Czibolya (Váradi), Bertók. Edző: Keller Mihály. Gólszerző: Simon (79. perc). Sahin-Tóth Dezső: „Nagyon bántotta a csapatot a Kisteleken elszenvedett vereség, de örülök, hogy a fiúk pozitív energiákat tudtak mozgósítani, s remekül álltak hozzá a Csongráddal szembeni újabb rangadóhoz. Jó hangulatú mérkőzést vívtunk, tipikusan egygólos meccset, melyen ezúttal mellénk pártolt a szerencse, ám ezért rengeteget is tettünk. A játékkal is elégedett vagyok. Együttesemből Udvari Tamás, Bacsa András, István András, Hegyesi Zsolt és Simon István nyújtott kiemelkedőt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.