Sport

A SZVSE helyén kezeli a hétvégi kupagyőzelmet

A SZVSE helyén kezeli a hétvégi kupagyőzelmet

2009. augusztus 6., csütörtök
A SZVSE helyén kezeli a hétvégi kupagyőzelmet
sahintothdezso2

A szisztematikus építkezés híve Sahin-Tóth Dezső, az SZVSE-Gyálarét labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki szerint együttese az idei megyei I. bajnokságban még nem aranyéremért száll harcba, ám egy-két éven belül meghatározó tényezővé válhat a megyében és a régióban.

Múlt szombaton sokak meglepetésére a megyei I. osztályú SZVSE-Gyálarét nyerte meg az I. Szegedi Klubcsapatok Kupáját, megelőzve az NB III-as Tisza Volán SC Szegedet. A vasutasok markáns játékát látva a szurkolók már arról kezdtek beszélni, hogy akár az osztályváltásra is esélyes lehet az alakulat, mely a megyei I. osztály 2008/2009-es kiírását a 9. helyen zárta. „Először is szeretnénk megköszönni a szervezőknek, hogy összehozták ezt a tornát, mely a mi szempontunkból valóban igen kellemesen sikerült. Büszkék vagyunk az elsőségünkre, és örülünk a rengeteg elismerésnek, mely személyesen vagy akár az internetes fórumokon keresztül érkezik, ugyanakkor egyáltalán nem téveszt meg bennünket ez a siker, a helyén kezeljük az elért eredményt. A szintén előforduló kritikák pedig további energiát, motivációt adnak számunkra” – kezdi

Sahin-Tóth Dezső

vezetőedző.

Sahin-Tóth: szegedi csapat vagyunk!

Portálunkon is olvashatók olyan hozzászólások, melyek azt firtatják, milyen alapon vallja magát szegedinek a Gyálaréten szereplő együttes. „Ez az csapat igenis büszke a szegediségére, hiszen gyakorlatilag kivétel nélkül szegedi labdarúgók alkotják. Én követelem meg tőlük, hogy a meccsek előtt a 'Szeged' csatakiáltással kapaszkodjanak össze. Tudni kell, hogy a SZVSE és a Rendőr TE utánpótlásbázisa évek óta meghatározó a megyében. Az RTE-ből kiöregedő gyerekeket a vasutasban versenyeztetjük. A mostani felnőttgárda magját a Szabó József vezetésével nem is oly régen megyei ifibajnokságot nyert gyálaréti alakulat adja, melyet teljes egészében átigazoltunk a SZVSE-be. Mindkét egyesület komoly nehézségekkel küzdött, s sokat profitált az együttműködésből. Sok évi kőkemény munka, küzdelem gyümölcse kezd most beérni ezeknél a fiataloknál. Állítom, megfelelő háttérrel és edzésmunkával ennek a csapatnak két-három tagja élvonalbeli futballista lehetne!” – így Sahin-Tóth. A vezetőedző úgy véli: kupagyőzelem ide vagy oda, a következő bajnokságban még nem az aranyéremért fog harcolni a SZVSE-Gyálarét, hiszen még sokat kell dolgozni azon, hogy megszűnjön a csapat rapszodikussága. „Biztos vagyok benne, hogy lesznek remek periódusaink, de akadnak majd olyanok is, amikor bárkitől bárhol kikaphatunk. Azon igyekszünk, hogy egyenletes, jó játékra legyen képesek. Ennek érdekében folyamatosan javítjuk feltételeinket. Munkánk hála Istennek szimpatikussá vált a környékbeli fiatalok számára, hiszen egyre többen jelentkeznek be hozzánk. Most már 26-27 fős, igen bő kerettel tudunk készülni. Külön öröm számomra, hogy ezek a srácok annak ellenére vállalják a közös munkát, hogy az egyesület sajnos semmit nem tud fizetni nekik, még a cipőjüket sem” – így a mester, akit a rutinos Kozma Zoltán és a friss B licences Papp Róbert segít a csapatnál.

Afrikai fiúk a vasutas mezében

A SZVSE-Gyálarét július 14-én vágott neki a nyári alapozásnak. Az első három hétben három-három edzésen vettek részt a játékosok, most már négy tréningre emelkedett az adag. A Szegedi Klubcsapatok Kupáján kívül Battonyán vettek részt egy kétnapos tornán, melyen harmadikként zártak, miután 8-5-re kikaptak a házigazdától, majd 4-3-ra verték a Dombegyházát. Egy tiszaszigeti edzőmeccs is szerepelt már a programban, augusztus 8-án szombaton pedig az üllési Miskoczi Mihály-emléktornán lépnek pályára – a nemrég elhunyt mesterre emlékeznek, aki ennek az együttesnek a kialakításában is komoly szerepet vállalt. Jövő szerdán Hódmezővásárhelyen lesz még egy edzőmeccs, a bajnokságot augusztus 16-án Röszkén kezdik. A tavalyi együttes gerincét sikerült együtt tartani, s még erősítettek is: az NB III-ból kiesett Izsákból érkezett Dürgő Péter, Röszkéről Bajusz Róbert és Völgyi Roland, Szatymazról Marsal Péter, de visszatért Földeák Gábor, illetve az előző szezont a Tisza Volánban töltő saját nevelésű hálóőr, Weszelovszky Gábor is. Akik pedig kilátogattak szombaton a Felső Tisza partra, afrikai labdarúgókat is felfedezhettek a vasutasok mezében. „Sikerült többoldalú együttműködési megállapodást kötnünk egy afrikai menedzserrel, Mr. Fodoxszal, mely a menedzser, az általa képviselt elefántcsontparti klub és a SZVSE számára is haszonnal jár. Az elképzelés lényege, hogy a Mr. Fodox által ide hozott fiatalok tudását a SZVSE-ben pallérozzuk, majd innen léphetnek tovább a megyébe, az országba vagy akár külföldre. A menedzser más magyar csapatokhoz is közvetített már labdarúgókat, így a Győrhöz, a Kecskeméthez vagy éppen a Honvédhoz Abrahamot. Egyfajta vállalkozásnak is tekintjük ezt az egészet, amellett, hogy természetesen örülünk, ha erősödik is a gárdánk az afrikai játékosokkal. Egyelőre egy fiú, J. P. papírjait intézzük az MLSZ-ben, a játékengedélyére várunk, de természetesen még többen is érkezni fognak” – árulta el Sahin-Tóth Dezső, aki ezúton is gratulált a klub nevében Mr. Fodoxnak a napokban született kislányához.

A nehéz körülmények ellenére is jól halad az építkezés

A vezetőedzőt természetesen a bajnoki célkitűzésekről is megkérdeztük. „Ahogy már említettem, szerintem az idén még nem leszünk harcban a feljutásért, de ha tartjuk ezt az ütemet, egy-két éven belül a megye, a régió meghatározó csapatává válhatunk. Tudni kell, hogy ősztől tavaszig gyakorlatilag katasztrofálisak az edzéskörülményeink, nincs világított pályánk. Most jutottunk el oda, hogy van 20 jó labdánk és egységes trikónk... A hazai találkozóinkat továbbra is Gyálaréten rendezzük, hiszen a SZVSE-pálya talaja – bár folyamatosan dolgozunk rajta – még mindig komoly kívánnivalókat hagy maga után, illetőleg így is próbáljuk meghálálni a gyálaréti közösség szeretetét, segítségét. Célunk az építkezés, s nem is haladunk rosszul, hiszen a 3 éves gyerektől a felnőttig minden korosztályt a sorainkban tudunk. Minden szegedi klubbal szívesen fogunk össze a helyi labdarúgás érdekében, a megye II-be feljutott FK 1899 Szegedet épp most segítettük ki egy komplett serdülőcsapattal és több ifi játékossal” – vázolta. A bajnoki programról még annyit érdemes tudni, hogy a 3-4. fordulót minden bizonnyal halasztja a SZVSE-Gyálarét, mivel a játékosok – baráti társaságról lévén szó – közösen utaznak Görögországba. Ott Mr. Fodox szervezésében a tervek szerint egy nemzetközi tornán is részt vesznek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.