Sport

Labdarúgás: I. Szegedi Klubcsapatok Kupája

Labdarúgás: I. Szegedi Klubcsapatok Kupája

2009. július 29., szerda
Labdarúgás: I. Szegedi Klubcsapatok Kupája
Tizenegy szegedi labdarúgócsapat méri össze tudását szombaton egy barátságos torna, az I. Szegedi Klubcsapatok Kupája keretében a Felső Tisza parton. A sorsolást szerda este ejtették meg a HBH sörözőben. A nagyszabású torna szervezői, az ötletgazda Délmagyarország, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség és az FK 1899 Szeged hagyományteremtő szándékkal hívták életre a szegedi nagypályás csapatok küzdelmét. Augusztus 1-jén, szombaton a Felső Tisza parton így 2x30, illetve a helyosztókon 45 perces mérkőzéseken vív meg egymással az a tizenegy gárda, mely az NB III-tól egészen a Legenda Lajcsi-kupáig a megyeszékhelyet képviseli a magyar futball palettáján. A belépés minden érdeklődő számára ingyenes. A szerdai sajtótájékoztatóval egybekötött sorsoláson a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség részéről Talpai János elnök és Szalai István köszöntötték az elmúlt huszonöt év legsikeresebb szegedi játékosát, Szélpál Lászlót, az 1984-es ifi Európa-bajnok magyar válogatott tagját, aki ma a Délmagyarország sportrovatánál dolgozik. A résztvevő csapatokat Kohári Nándor, a helyi közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának elnöke, a városi sportigazgatóság részéről pedig Szovics Zoltán üdvözölte. A sorsolás hivatalos aktusára Deák Ferencet, Dekát, a Szeol AK egykori csatárát kérték fel a szervezők.

A párosítás:

8.30: (2x30 perces meccsek) centerpálya: Universitas Szeged – FK 1899 Szeged műfű: Gulyás Csárda – UTC fű2: Kiskundorozsma – Pázsit SE 9.45: centerpálya: Szőreg – SZVSE-Gyálarét műfű: Tápé – IKV Alsóváros Az 1. körben a Tisza Volán SC Szeged erőnyerő. 11:alsóág, a kiesett csapatok mérkőzései (az első kör legjobb kiesője továbbjut az alsóági hármas döntőbe) centerpálya: 2. legjobb kieső – 5. legjobb kieső műfű: 3. legjobb kieső – 4. legjobb kieső 12.15: felsőág center: Tisza Volán SC Szeged – Universitas/FK 1899 Szeged műfű: Gulyás Csárda/UTC – Tápé/IKV Alsóváros fű2: Kiskundorozsma/Pázsit SE – Szőreg/SZVSE-Gyálarét 13.30: 11-es rúgó verseny csapatonként 2-2 fő részvételével14, 15, illetve 16 óra: az alsóági és a felsőági hármas döntő meccsei (45 percesek)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.