Sport

Donkó: a női kosárlabda Manchester Unitedje jön Szegedre

Donkó: a női kosárlabda Manchester Unitedje jön Szegedre

2009. július 21., kedd
Donkó: a női kosárlabda Manchester Unitedje jön Szegedre
szeviepsopron33
Bombaerős csoportba került a női kosárlabda Euroligában az újonc Szeviép-Szeged. Az ellenfelek között van az utóbbi három év győztese, a Szpartak Moszkva is, az oroszokkal játsszák első hazai meccsüket a Tisza-partiak. Donkó Orsolya klubigazgató szerint minden apró sikernek örülni kell majd, ugyanakkor bízni kell a szegedi lányok akaraterejében és küzdőszellemében.

Kedden délután az Európai Kosárlabda-szövetség München melletti központjában elkészítették a női kosárlabda Euroliga 2009/2010-es sorozatának csoportbeosztását. A magyar bajnokság ezüstérmese, az újonc Szeviép-Szeged a D jelű csoportba került. Ez a szextett talán a legerősebbnek mondható a négy közül, hiszen a Szeviép mellett az utóbbi három szezon győztese, a

Rátgéber László

vezette orosz Szpartak Moszkva, török Fenerbache, a cseh Brno, a lengyel Gdynia és a francia Tarbes került még ide. A csoport első négy helyezettje folytathatja majd a legjobb 16 között, az első fordulót október 28-29-én rendezik. A SZEGEDma.hu a sorsolást követően Németországban érte utol telefonon

Donkó Orsolyát

, a szegediek klubigazgatóját. „Borzasztóan nehéz a sorsolásunk, de pozitívan állunk a feladathoz: igyekszünk helytállni a kontinens legjobbjai ellen. Bízom benne, hogy egy-két hazai találkozót sikerrel tudunk majd megvívni” – kezdte Donkó, aki tavaly még vezetőedzőként irányította a csapatot. A Szeviép a Tarbes otthonában lép először pályára, majd a második fordulóban a Szpartak Moszkvát fogadja. A klubigazgató hatalmas várakozással tekint a csata elé, s nem elsősorban azért, mert a vendégek kispadján egykori pécsi mestere, Rátgéber László ül... „Az orosz sztárcsapatban Európa-, világ- és olimpiai bajnokok sora szerepel, olyan ez, mintha labdarúgásban a Machester United látogatna Magyarországra, Szegedre. Biztos vagyok benne, hogy a városban óriási lesz az érdeklődés a meccs iránt, s remélem, a lányok minél nagyobb erőbedobásra tudják késztetni a favoritot” – fogalmazott. Természetesen így nyáron nehéz még megjósolni, ki milyen erősségű kerettel vág majd neki az Euroligának (a klubok egy része ráadásul menetközben is úgy váltogatja a játékosokat, mint más az alsóneműt...), Donkó Orsolyától mégis megkérdeztük, mit gondol, ki az, akit legnagyobb eséllyel „elkaphat” idehaza a Szeviép. „Mindegyik rivális sokkal nagyobb költségvetéssel rendelkezik, mint mi, ez pedig jelentősen befolyásolja a mozgásterünket. Úgy gondolom, a Moszkva és a Fenerbache kiemelkedik a többiek közül, a Brno, a Tarbes és a Gdynia játékstílusához talán jobban is tudunk majd alkalmazkodni, de világosan kell látni: bárkit legyőzünk, az hatalmas tett, igazi meglepetés lesz! Tovább is megyek: amellett, hogy nem mondunk le a továbbjutásról, s nem feltett kézzel futunk majd ki a parkettre, mégis alapvetően úgy állunk az Euroligához, hogy minden kis részsikernek, minden egyes lepattanónak, minden egyes megszerzett kosárnak nagyon, de nagyon örülünk majd. Bízom a lányokban, a küzdőszellemükben, az akaratukban, s remélem, a szegediek is minél nagyobb számban buzdítanak majd bennünket ezeken a valóban fantasztikusnak ígérkező összecsapásokon” – fejezte be.

A női kosárlabda Euroliga csoportjainak beosztása:

A csoport

Taranto (olasz) TEO Vilnius (litván) Ros Casares Valencia (spanyol) TTT Riga (lett) UMMC Jekatyerinburg (orosz) Galatasaray (török)

B csoport

Gospic Croatia Osiguranje (horvát) CSZKA Moszkva (orosz)

MiZo Pécs

Beretta Famila Schio (olasz) Halcon Avenida (spanyol) Villeneuve (francia)

C csoport

Gorzow (lengyel) Kosice (szlovák) Bourges (francia) Praha (cseh)

MKB-Euroleasing Sopron

Rivas Ecopolis (spanyol) D csoport

Szeviép-Szeged

Brno (cseh) Fenerbahce (török) Gdynia (lengyel) Szpartak Moszkva (orosz) Tarbes (francia)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.